Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

29. 11. 2021. 12:26   >>  12:28

UPRAVA POLICIJE

Apel na vozače da koriste zimsku opremu

Uprava policije apelovala je na vozače da, s obzirom na najavljeno zahlađenje i nepovoljne vremenske uslove, koriste zimsku opremu, i da opreznom vožnjom doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Iz policije su podsjetili da je Zavod za hidrometeorogiju i seizmologiju u narednim danima, najavio zahlađenje i nepovoljne vremenske uslove.

“Uprava policije skreće pažnju vozačima, da nepovoljni meteo uslovi, usljed pojave poledice, leda i snijega, mogu dovesti do otežanog saobraćaja, ali i zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su podsjetili vozače i da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da u periodu od 15. novembra do 1. aprila sva vozila kategorije M i N za vrijeme zimskih uslova moraju na svim točkovima imati zimske gume.

“Naredbom o vremenskom periodu i putu, odnosno djelovima puta, na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, propisana je i obaveza upotrebe zimskih pneumatika, u periodu od 15. novembra do 1. aprila, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici će, kako se navodi, narednih dana, kroz pojačano prisustvo na putevima, ali i kontrolu učesnika u saobraćaju u dijelu posjedovanja zimske opreme na vozilima, nastojati da obezbijede nesmetan i sigurao drumski saobraćaj.

Iz policije su apelovali na vozače da prije polaska na put provjere stanje i uslove puta, koriste zimsku opremu na vozilima, i da strpljivom i opreznom vožnjom, prilagođenom meteo i uslovima, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније