Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 12. 2013. 14:15 >> 14:22
2

"LIDA" BEZ VRATA

Rade na "otvorenom" 24 sata

Inspekcija zaštite na radu, koja kontroliše ispunjenost preventivnih mjera zaštite na poslu, utvrdila je da jedan od marketa Lida koji je otvoren non-stop, u zimskom periodu radi bez ulaznih vrata, pa zaposlene praktično rade na otvorenom.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopštili su da je inspekcijskim nadzorom kompanije Akovo, u čijem sastavu posluju marketi Lida, utvrđeno da na objektu Lida 4 nedostaju ulazna vrata.

“Vrata su, prema iskazu odgovornog, skinuta u toplijem periodu godine”, kazali su iz Uprave agenciji Mina-business.

Market koji radi non-stop, i u zimskom periodu posluje bez vrata, što znatno otežava rad zaposlenih, a ni kupcima, kako kažu neki od njih, nije ugodno da, pri niskim temperaturama, stoje pored otvorenih vrata kad čekaju red na kasi.

“Ulazna vrata objekta ranije su se otvarala prema unutrašnjosti, što je u suprotnosti sa regulativom iz ove oblasti, prema kojoj je obavezno postavljanje vrata koja se otvaraju prema izlazu objekta ili postavljanje kliznih vrata”, objasnili su iz Uprave.

S tim u vezi, kako se dodaje, inspektor zaštite na radu donio je rješenje o otklanjanju nepravilnosti, po kojem je taj objekat i postupio.

"Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da market posjeduje stručne nalaze o pregledu i ispitavanju sredstava za rad, kojim se dokazuje da su obezbijeđene mjere zaštite na radu, a naloženo mu je da se u roku od pet dana ispitaju uslovi radne sredine", rekli su iz Uprave.

Na pitanje na koji način zakon štiti radnike, iz Uprave su odgovorili da se od poslodavca zahtijeva ispunjenost preventivnih mjera zaštite na radu, a podzakonskim aktom je propisano da se vrata zatvaraju prema izlazu objekta.

„Inspektor zaštite na radu može naložiti poslodavcu da ispuni preventivne mjere zaštite na radu, a koje se odnose na projektovanje, izgradnju, korišćenje i održavanje objekata namijenjenih za radne i pomoćne prostorije“, objasnili su iz Uprave.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније