Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

26. 11. 2021. 17:44 >> 18:38
6

SAOPŠTENO U SKUPŠTINI

Zvanična plata 750 eura, a zadužio se 212 hiljada

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da imovinu policijskog službenika Ljuba Milovića provjerava Agencija za sprečavanje korupcije (ASK). Sekulović je to naveo danas u Skupštni, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske Crne Gore Vladimira Martinovića. Ministar je rekao da će uskoro početi sa radom jedinica za prevenciju korupcije u MUP-u.

Martinović je rekao da se za status Milovića interesuje jer je važno razjasniti da li se u sektoru bezbjednosti primjenuju zakoni i pravila i imamo li u potpunosti neselektivan pristup.

"Vezano za Ljuba Milovića, meni je odgovoreno da je taj službenik suspendovan od 2017.godine, pa me zanima kako je i zbog čega suspendovan, do kad traje ta suspenzija, da li prima platu od MUP-a, a postavlja se pitanje kako tako dugo traje ta suspenzija i zašto se taj postupak ne okončava", rekao je Martinović.

On je ukazao da MUP itekako ima nadležnosti da ove stvari izvede na čistac. 

Odgovarajući, ministar Sekulović je rekao da nema sve podatke u glavi, i da će tražene informacije dostaviti naknadno.

"Za konkretnu ličnost mogu reći da je neraspoređen od 2017.godine, da je pod suspenijom kao i da ASK provjerava njegovu imovinu. To je odgovor jasan", podvukao je Sekulović. 

Martinović je naglasio da je MUP dužan da kontroliše platu policijskih službenika, njihovih članova porodica i povezanih lica. On kaže da kontrolu vrši službenik za kontrolu rada u ministarstvu. 

"Pitam ovo iz razloga što nisam bio lijen nego sam vidio imovinski karton Milovića, i njegovo imovno stanje je takvo da po osnovu redovnog posla od MUP-a prima mjesečnu zaradu od 750 eura a imamo uz to dvije vrlo simptomatične činjenice. Zadužen je za rješavanje stambenog pitanja, i nije to sporno, svako na to ima pravo, ali mene kao poslanika a vjerujem i građane sveukupno zanima kako je Milović uzeo zajam od 212 hiljada eura a 320 eura mu je mjesečna rata. Od čega Milović živi ako mu je zarada 750 eura", pita se Martinović.

On smatra da ministar i MUP moraju mnogo revnosnije da kontrolišu imovinu policijskih službenika. Zabrinjava, kako kaže, to što nije mali broj službenika koji formalno imaju male zarade a enormnu imovinu.

"Očekujem da u Crnoj Gori više nećemo imati tajkunske i privilegovane firme. Tu mislim na Bemaks, Geneks, Novi Volvoks i ne želim da vjerujem da nova vlada neće stati na kraj tim tajkunskim vezama i kombinacijama. Došao je vakat da se svi moraji privesti licu pravde", cijeni Martinović.

Sekulović je uzvratio da uskoro kreće rad jedince za antikorupciju i "predmet njene pažnje biće svi koji treba da budu". 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније