Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

24. 11. 2021. 13:00   >>  13:20 2

KATNIĆ

MANS nastavlja da plasira netačne i maliciozne informacije

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je nije imao zakonsku obavezu plaćanja poreza prilikom prodaje stana i placa. On je kazao da MANS nastavlja da plasira netačne i maliciozne informacije.

Katnić je to kazao odgovarajući na tvrdnje Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da Katnić nije nadležnim organima prijavio prodaju zemljišta iz 2010. godine i prihod po tom osnovu od 30.000 eura.

"Ističem da kao Glavni specijalni tužilac i nekadašnji sudija Apelacionog suda Crne Gore nijesam skrivao činjenice u vezi sa svojom imovinom i imovinom moje porodice koja je zakonito stečena i pribavljena", kazao je Katnić u reagovanju.

On navodi da je shodno Zakonu o sprečavanju korupcije, koji je tada bio na snazi, kao sudija Apelacionog suda Crne Gore u martu 2009. godine prijavio imovinu kojom je u to vrijeme raspolagao.

"I to od nepokretne imovine: stan od 60m2 u Podgorici, plac od 400m2 u naselju Dahna, kao i pokretnu imovinu, odnosno putničko vozilo marke 'Volkswagen Bora'. U Izvještaju o prihodima i imovini koji sam podnio 2010. godine, takođe kao sudija Apelacionog suda Crne Gore, prijavio sam od nepokretnih stvari stan u izgradnji u Podgorici površine 123m2, a od pokretnih stvari, prethodno navedeno putničko vozilo. U ovom periodu, odnosno u julu 2009. godine kupio sam stan ukupne površine 54m2 u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, koji stan sam krajem godine prodao pravnom licu “G.” o čemu je već javnost upoznata, što sam takođe zakonito prijavio", navodi Katnić.

Dodaje da je početkom 2010. godine dobio kredit u iznosu od 40.000€ .

"Koji sam takođe uredno prijavio i kroz prijavu imovine u 2010.godini naveo kupovinu stana u izgradnji površine 123m2, koji sam kupio upravo od prethodno stečenih novčanih sredstava, tako da smatram da sam uredno i blagovremeno prijavio sve promjene u svojoj imovini i o tome obavijestio nadležni državni organ", kazao je Katnič.

Ističe da nije imao zakonsku obavezu plaćanja poreza kada je u pitanju prodaja stana pravnom licu “G.”, niti kada je u pitanju prodaja placa u naselju Dahna.

"Jer je Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica stupio na snagu 01.01.2010.godine, dakle nakon izvršenih kupovina, odnosno prodaja. Osim toga, u čl.58a ovog zakona, propisano je da se porez na kapitalne dobitke plaća od 01.01.2011.godine, a prodaje odnosno kupovine su izvršene prije tog perioda. Svi napadi koji se dešavaju imaju za cilj da ugroze mentalno zdravlje članova moje porodice, a što se mene tiče kao čovjek imam samo jedan problem jer čovjeka i gvožđe uvijek prati rđa, dok god postoje", zaključio je Katnić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније