Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

24. 11. 2021. 11:27 >> 11:28
2

RADNIČKA PARTIJA

Najniža penzija da bude bar 200 eura

Neophodno je u što kraćem roku izglasati izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim bi najniža isplaćena penzija iznosila makar 200 eura, kazali su iz Radničke partije.

"Podatak da skoro 17.000 penzionera u Crnoj Gori prima penziju od 147 eura, i da svaki treći penzioner ili njih skoro 38.000 živi od penzije koja je niža od 200 eura je više nego alarmantan i treba da svakog dana služi kao podsjetnik vlasti da ovakva situacija mora neminovno da se promijeni. Penzioneri kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva već predugo vremena na margini društva i što je više nego porazno većina ne može dostići ni trećinu potrošačke korpe", navodi se iz Radničke partije.

Smatraju da je neophodno u što kraćem roku izglasati izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim bi najniža isplaćena penzija iznosila makar 200 eura.

Penzioneri kao najranjivija kategorija stanovništva, kažu, moraju imati poseban tretman države, i smatraju da je to najmanje što možemo učini za njih.

"Vrijeme je da u Crnoj Gori krene proces reformi kojim će se o svakom građaninu vodiiti računa jednako. Cilj je stvaranje društva jednakih šansi, otvaranje novih radnih mjesta, posebna briga kroz razne programe o najranjivijim kategorijama stanovništva. Jer samo zadovoljan građani je garant prosperiteta društva i odlika jake države", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније