Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ TVCG ]

24. 11. 2021. 08:24   >>  11:47 3

UPISAN U KNJIGU REKORDA

Beranac razbija betonske ploče za Ginisa

Beranama se u subotu održava Dan svjetskih rekorda. Žarko Janković iz tog grada pokušaće po četvrti put da se upiše u Ginisovu knigu obaranjem neobičnog rekorda.

Razbijanje betonskih ploča rukom u kojoj se nalazi sirovo jaje koje nakon lomljenja desetine blokova ostaje cijelo zvuči gotovo nemoguće. Ne i za Žarka Jankovića iz Beranama trostrukog Ginisovog rekordera koji ovih dana privodi kraju pripreme za obaranje novog rekorda.

"Trenutni rekord je 28 polomljenih ploča za jedan minut, mi smo odlučili da tog dana stavimo 50. Ono što sada mogu da otkrijem je da smo na nekom broju od 48 ali to ne mora ništa da znači tog dana može da se slomi jedna ili nijedna", kazao je Janković.

Na treninzima je rekord već oboren ali se čeka ishod samog takmičenja kako bi se ime Beranca ponovo našlo u čuvenoj knjizi.


Milica Sekulić, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније