Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

23. 11. 2021. 13:09   >>  15:34

MINISTARSTVO, RTCG I CEROVO

Uskoro projekat "Za ljepše zdravstvene ustanove"

Ministarstvo zdravlja, Radio Televizija Crne Gore (RTCG) i kompanija Cerovo potpisali su memorandum o saradnji u cilju obezbijeđivanja kvalitetnijih uslova za rad i pružanje usluga u zdravstvenim ustanovama.

Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je da je memorandumom o saradnji predviđena realizacija projekta "Za ljepše zdravstvene ustanove".

U okviru projekta, kako su naveli iz tog Vladinog resora, biće urađena sanacija, adaptacija i rekonstrukcija zdravstvenih ustanova na osnovu potreba i prioriteta.

Iz Ministarstva su kazali da će kompanija Cerovo obezbijediti građevinski materijal, radnu snagu i izvesti sve potrebne radove na sanaciji i adaptaciji objekata, ukupne vrijednosti od oko 60 hiljada eura.

Kako su rekli, TVCG će obezbijediti vidljivost projekta kontinuiranim medijskim praćenjem i promovisanjem aktivnosti za vrijeme njegovog trajanja.

Memorandum o saradnji potpisali su ministarska zdravlja Jelena Borovinić Bojović, izvršni direktor kompanije Cerovo Emin Duraković i generalni direktor RTCG Boris Raonić.

Borovinić Bojović zahvalila je partnerima projekta na inicijativi i potrebi da, kako je kazala, zajednički djeluju u korist javnog interesa, a zdravlje građana i uslovi u kojima se odvija zdravstvena zaštita to svakako jesu.

"Pandemija koronavirusa više nego ikada prije stavila je zdravstvo i učinke zdravstvenog sistema u fokus interesovanja cijelog društva“, navela je Borovinić Bojović.

Ona je poručila da zdravstveni radnici zaslužuju bolje uslove rada, a građani konstantno dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Vlada je, kako je rekla Borovinić Bojović, posebno za prioritet opredijelila ulaganje u zdravstveni sistem.

„Dodatni podstrek i nadu daju nam pojedinci, udruženja i kompanije poput Cerova, koje u kontinuitetu pružaju ruku podrške i konkretnim ulaganjima doprinose zajedničkom cilju, a to je blagovremena zdravstvena zašita i bolji uslovi za rad svih zaposlenih u zdravstvu“, kazala je Borovinić Bojović.

Duraković je podsjetio na dosadašnje učinke projekta, koji je započet još 2016. godine, a u okviru kojeg su renovirane vaspitno-obrazovne, ali i zdravstvene ustanove.

On je pozvao biznis zajednicu da aktivno učestvuje u procesima društveno odgovorne djelatnosti.

"Ne možemo samo kritikovati, čekati i očekivati da Ministarstvo zdravlja, koje je sigurno naslijedilo veliki niz problema koji se vuku već decenijama, sada čarobnim štapićem riješi sve probleme“, naveo je Duraković.

On je poručio da biznis zajednica, u mjeri mogućeg, mora da učestvuje i doprinosi poboljšanju kvaliteta zdravstvene usluge.

Duraković je kazao da je kompanija Cerovo zbog toga odlučila da dalje nastavi sa projektima iz društveno-odgovornog poslovanja.

„Opredijelili smo se da, pored nekih pojedinačnih donacija, koje su naša svakodnevica, ipak najveći i najznačajniji dio sredstava opredijelimo za jednu sistemsku podršku“, naveo je Duraković.

U kompaniji Cerovo, kako je dodao, smatraju da je Ministarstvo zdravlja institucija koja zavređuje i treba da dobije najveću podršku.

Raonić je kazao da je zadovoljan što je Javni servis dio projekta.

On je istakao značaj uspostavljanja međusektorske saradnje između biznisa, Vlade i medijskih organizacija, u cilju promovisanja onoga što je sada najpotrebije.

"Nama je potrebna solidarnost i pomoć tamo gdje su najugroženiji i ljudi u najtežim pozicijama, a to je sada zdravstveni sistem“, rekao je Raonić.

On je naveo da je promocija društveno-odgovornog poslovanja i jedne druge kulture ponašanja unutar društva i države, takođe veoma bitno pitanje.

„Nažalost, mi nijesmo previše u Crnoj Gori postigli po tom pitanju, i zbilja želim da čestitam kompaniji Cerovo, koja je pionir i možda najveći promoter društveno-odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, jer je u pitanju kontinuiran proces“, naglasio je Raonić.

On je istakao da će TVCG biti posvećena svim sličnim projektima.

Raonić je pozvao ostala ministarstva, biznis kompanije i kompletnu medijsku zajednicu da po ovom modelu svi pokušaju da urade mnogo više, jer, kako je rekao, upravo ovakve stvari treba da probude ono najbolje u društvu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније