Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

15. 11. 2021. 14:31 >> 14:33

PROJEKAT UCG

Park u Univerzitetskom kampusu nova zelena oaza

Univerzitetski kampus uskoro će biti bogatiji za novu zelenu oazu na površini od 25.000 metara kvadratnih, a rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović danas je zasadio prve sadnice platana.

Božović je kazao da se radi o veoma važnom projektu UCG, i izrazio vjerovanje da će ova javna površina na kojoj je danas posađeno 30 platana, osim akademskoj zajednici, studentima i zaposlenima, ponuditi humanizovan prostor i građanima Podgorice svih starosnih struktura, kao i da će biti prepoznata kao pluća ovog dijela grada.

"Ovim projektom predviđena je velika parkovska površina koja je srazmjerna veličini grada i koja može postati centralni park Podgorice zajedno sa svim ostalim u okviru Unverzitetskog kampusa“, dodao je on.

Kako ističu u saopštenju UCG, prostornim oplemenjivanjem zelenih površina Univerzitet Crne Gore, kako navodi rektor Božović, intenzivno radi na obogaćivanju svojih sadržaja u sferi ekološke prepoznatljivosti i bavi se stvaranjem pogodnog ambijenta za sve posjetioce ovog dijela grada.

"Mislimo da je ovo, uz pomoć naših prijatelja alumnista, nešto što zaista predstavlja veliki iskorak u životu Univerziteta“, rekao je Božović i dodao da ovoga puta neće isticati sve subjekte koji su pomogli u realizaciji projekta, već će se pomenuto uraditi na prigodniji način, kad se sve završi.

Sadnji je prisustovao i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i kazao da je ovo jedan od primjera ulaganja u ljepšu i zdraviju Crnu Goru, te da će prostor koji pripada Kampusu Univerziteta Crne Gore biti jedan od najljepših prostora u Podgorici.

"Park pored zgrade tehničkih fakulteta sastoji se od oblikovanih zelenih površina uokvirenih pješačkim koridorima i dodatnim osvjetljenjem koje čine najsavremenije instalacije javne rasvjete. U narednom periodu planirano je da zelene površine, sem niskog rastinja, budu obogaćene sa preko 200 sadnica visokog rastinja, čiji početak predstavlja današnja sadnja platana", napominju u saopštenju UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније