Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

10. 11. 2021. 13:07   >>  15:10

BRATIĆ - UDOVIČIĆ

Kroz zajedničke sportske aktivnosti do zdravlja i druženja mladih

Izuzetno je važna institucionalna razmjena iskustava i znanja, kao i povezivanje sporta i omladine Crne Gore i Srbije, posebno u vrijeme pandemije, a sve sa ciljem pronalaženja optimalnih rješenja za funkcionisanje i omladinskog i  sportskog sektora, ocijenjeno je na sastanku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i državne sekretarke Milice Kadović i ministra omladine i sporta Srbije Vanje Udovičića, u Palati Srbije u Beogradu.

Bratić je podržala buduću saradnji dvije zemlje, posebno u okviru školskog sporta, kroz koji bi animirali djecu koja nijesu u sistemu sporta i u klubovima, da imaju što više sportskih aktivnosti.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, ministri su istakli i poseban značaj i potencijal koji sport i mladi imaju za osnaživanje prijateljskih odnosa Srbije i Crne Gore, za čiju optimalizaciju su dogovorili i konkretne modalitete buduće saradnje dvije države u obje oblasti, uz direktno i institucionalno iniciranje programa i projekata koji to imaju za cilj.

Udovičić je rekao da je jako važno da se napravi jedan vid druženja mladih, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji u 2022. godini.

"Mislim da je od krucijalnog značaja, ne samo na nivou neke ideje, već bi to bio model koji će biti plodonosan za obje zemlje, pa i za mene i ministarku Bratić koji smo donosioci odluka. S druge strane, želja mi je da kroz određene utakmice i kampove, prvenstveno mislim na školski sport, organizujemo utakmice i takmičenje na nacionalnom nivou između dvije zemlje, pa ne mora da budu Beograd i Podgorica, predložili bi da to budu pogranični djelovi koji su mnogo bliži, a samim tim i troškovi za organizaciju svega toga bi bili manji, kako na planinama, tako i na moru i obrnuto. Mislim da će mladi kroz jedan takav mehanizam promovisati istorijske i kulturološke momente obje zemlje", istakao je Udovičić.

Bratić je naglasila da crnogorski sportski savez broji mnogo manji broj sportskih društava, u odnosu na broj škola u Crnoj Gori.

"Mi smo ove godine pokušali da animiramo profesore fizičkog vaspitanja da osnuju školaska sportska društva, prevashodno zbog situacije sa kovid virusom i da taj školski sportski savez postigne više rezultata. Sada sa novim direktorom Uprave za sport i mlade pokušaćemo da uključimo saveze, jer mnogi klubovi koriste školske kapacitete za sebe. Nadam se da ćemo već na proljeće, kada je koliko sam upoznata raspust u Srbiji, moći da ugostimo neka školska sportska društva iz Srbije i tako započnemo popularizaciju školskog sporta u Crnoj Gori“, zaključila je Bratić.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније