Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 12. 2013. 08:04 >> 08:12

KOLAREVIĆ PORUČILA

Bila sam meta tužilaštva

Advokat Ana Kolarević kazala je na jučerašnjem suđenju da se nakon 30 godina stidi sudijske funkcije zbog načina vođenja postupka, navodeći da je ona bila meta tužilaštva.

 

Kolarević je, naime, saslušana na jucerašnjem suđenju predsjedniku Osnovnog suda na Cetinju i nekadašnjem sudiji tog suda Goranu Vrbici i Nebojši Markoviću, koji su optuženi za zloupotrebu službenog položaja kojom su budžet Crne Gore oštetili za 800.000 eura.

Dnevne novine prenose da je Kolarević, svjedočeći, kazala da se nakon 30 godina, zbog vođenja ovog predmeta, stidi sudijske funkcije, te da je ona bila meta tužilaštva.

“Sa svojih skromnih 30 godina pravnog iskustva zapanjena sam da se ovdje sudi Markoviću i Vrbici, koji dok sam kao sudija obavljala kontrole, nikada nijesu imali grešku u radu. Tvrdim da su zakonito radili i da  sam kojim slučajem ja bila u njihovoj situaciji, postupila bih isto kao oni”, kazala je Kolarević.

Ona je navela i da je ona bila neimenovani punomoćnik “Donzea” koji je obavio telefonski razgovor sa tadašnjim predsjednikom cetinjskog Osnovnog suda.

Kolarević je negirala navode optužnice da je Vrbicu tom prilikom zvala kako bi predmet “Ledo” dodijelio tadašnjem sudiji Markoviću, objašnjavajući da je taj razgovor obavljen 40 dana pošto je to već bilo urađeno.

“Ne postoji niko koga sam ja u Crnoj Gori zvala da  intervenišem za neki predmet. Vrbicu sam pozvala da  ga zamolim da predmet ne završi u nekom škafu”, rekla je Kolarević tvrdeći da je svjesna da je tužilaštvu ona bila cilj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније