Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marko Terzić, TVCG

06. 11. 2021. 21:22 >> 21:22
1

BODIBILDING ŽIVOT I IZAZOV

Marko Vicković uprkos invaliditetu niže uspjehe

Na nedavnom takmičenju u bodibildingu u Čačku, zlatnu medalju osvojio je Marko Vicković iz Budve. Takav uspjeh, međutim, prati neobična priča koju je zabilježila Televizija Crne Gore.

"Kad sam imao 14 godina, pao sam u lovu. Doktori su mi stavili gips na otvoreni lom, dobio sam trovanje, gasnu gangrenu, poslije devet sati sam se probudio u šok sobi, tu su mi amputirali nogu i to je to", priča Marko.

Kako ističe, sada uglavnom radi treću smjenu, posao mu počinje od 10 naveče do 6 ujutro i to je svakodnevnica koju obavlja.

Marko svakog dana odlazi u teretanu gdje provodi i do dva i po sata.

"Predstavalja mi izazov, život i zadovoljstvo, znači sama izgradnja tijela i čežnja za nečim većim, jačim i boljim koje se uz pomoć bodibildinga grade", ističe Vicković.

Upornost i čelična volja su mu se isplatili. Nedavno je na takmičenju u u bodibildingu u Čačku osvojio zlatnu medalju.

"Otišli smo u Čačak po zlato, vratili se sa zlatom i to je to", kazao je Marko.

Na nove uspjehe Marku je, ipak, neophodna podrška.

"Meni je problem proteza koju želim da nabavim, koljeno koje je dosta skupo, a to bi mi mnogo pomoglo i u samom kretanju i u svakodnevnom životu i za bolji trening. To košta oko 30 hiljada eura, toliko treba da se skupi da bi se uzelo to polukibernetičko koljeno", objašnjava Marko.

Njegov trener Zlatko Šekularac napominje da je bodibilding skup sport, te da je za dobre rezultate potrebna pomoć sistema.

"Najpreči bi bilo da izađe Bodibilding savez CG, pošto je Marko njihov član, predstavlja Crnu Goru, reprezentativno i uopšte u svijetu. Prije svega to je prvi čovjek s invaliditetom takve prirode. Onda Ministarstvo sporta, onda Opština Budva i grad koji on predstavlja", naglašava Šekularac.

Dobio pomoć ili ne, ovaj rođeni borac, kaže da neće odustati od svojih snova.

"Mi nastavljamo dalje, nećemo odustat od treninga, od takmičenja. Nastavljamo dalje, pa dokle stignemo, al koliko imamo volje mislim da ćemo daleko još da doguramo", kaže Vicković.

 Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније