Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

03. 11. 2021. 16:24   >>  16:25

PROTEST U KOLAŠINU

Traže da se preispita odluka o smjeni Zindović

Odluka da se prije isteka mandata smijeni direktorica Doma zdravlja u Kolašinu Jelena Zindović neutemeljena je i neprihvatljiva za pacijente. Zato su se danas okupili ispred zdravstvene ustanove u kojoj je, kako se čulo od građana, Zindović unaprijedila uslove za rad i liječenje građana. Zahtijevaju da se odluka Ministarstva zdravlja preispita i sačuva ugled koji je kao ljekar i humanista Zindović stekla u Kolašinu.

I ljekari Doma zdravlja protive se tome da se urušavaju temelji humanosti i požrtvovanosti kakve je u svoj profesionalni angažman uložila dosadašnja direktorica.

I dok Kolašinci podsjećaju da u svom radu sa pacijentima ali i iz pozicije direktorice Zindović nikada nije zanemarivala niti zaboravljala svoju ljudsku stranu, žena koja je 16. mjeseci upravljala Domom zdravlja objasnila je i novinarima i građanima na koji način je smijenjena sa te dužnosti. Demantovala je i navode nekih medija da je „smireno“ prihvatila odluku resornog Ministarstva.

"Ja nijesam dobila na ruke nikakav akt, to mi je elektronskom poštom stiglo. Kada dobijete akt u ruke, onda ćemo da vidimo dalje i možda da razgovaramo. Ishitrene riječi i naslovi, to ne smije da se dešava", kazala je Zindović.

Podrška koju je danas dobila od građana za Jelenu Zindović predstavlja najveći dar i satisfakciju. Osvrnula se i na svog kolegu, ekonomistu Milana Markovića koji će po odluci Ministarstva sjesti na njeno rukovodeće mjesto.

"Smatram da ekonomista ne može vršiti dužnost direktora vršiti posao jedne zdravstvene ustanove bez podrške ljekara", istakla je ona.

Komentar o odluci da se smijeni direktorica Doma zdravlja u Kolašinu pred kojom je bio mandat od još blizu tri godine TVCG nije uspjela da dobije od Ministarstva zdravlja. Na pozive, SMS i mail poruke PR služba nije dogovorila do zaključenja priloga. Ni Milan Marković koji je dobio status novog rukovodioca nije mogao ništa da kaže jer danas nije bio u Kolašinu.

Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније