Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

01. 11. 2021. 13:31   >>  13:36 1

BURIĆ

"Pokušavaju da obezvrijede rad tužilaštva"

Kontinuirani pokušaji da se rad i rezultati Državnog tužilaštva i državnih tužilaca umanje ili obezvrijede, neće nas pokolebati u primjeni ustavnih i zakonskih normi i odupiranju pokušajima političkog uticaja koji su sve očigledniji, poručio je v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, čestitajući Dane državnih tužilaca svim rukovodiocima i državnim tužiocima u Crnoj Gori.

Burić je u čestitki naveo da od državnih tužilaca i u budućem periodu očekuje dosljednost u primjeni ustavnih i zakonskih normi i da se odupru pokušajima političkog uticaja koji su sve očigledniji.

“Mi smo se odlukom da svoj profesionalni put gradimo u okviru državnotužilačke organizacije obavezali da se u radu i djelovanju rukovodimo isključivo Ustavom i zakonima, uvažavajući principe istine i pravičnosti, sve u cilju uspostavljanja i očuvanja vladavine prava, kao vrhunskog načela savremenih demokratskih društava. Na tom putu nikada nije bilo, niti će biti prostora za dnevnopolitička uplitanja i uticaje, kojima se Državno tužilaštvo mora odlučno odupirati”, istakao je Burić.

Burić se obratio i kandidatima za državne tužioce i sa žaljenjem konstatovao da uprkos sjajnim rezultatima koje su ostvarili tokom inicijalne obuke Državno tužilaštvo nije u prilici da donese odluku o njihovom raspoređivanju.

“Zato vas molim za strpljenje, u nadi da će predstavnici zakonodavne vlasti najzad shvatiti koliko je važno omogućavanje nesmetanog funkcionisanja Tužilačkog savjeta, pred kojim su brojne odluke, među kojima je i ona o vašem raspoređivanju”, naveo je Burić i dodao da "kao vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i vaš kolega gotovo tri decenije, koristim priliku da pozovem državne tužioce da u ovom nezavidnom ambijentu pokažu mudrost, strpljenje i jedinstvo”.

V.d. Vrhovnog državnog tužioca apelovao je na sve državne tužioce da nastave sa predanim radom u borbi protiv svih vidova kriminaliteta i upravo na takav način potvrde profesionalni integritet i pokažu da su dostojni važne funkcije koju obavljaju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније