Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J./B.B.

01. 11. 2021. 12:54 >> 12:57

KOMNENOVIĆ

Saobraćajnica prema Luštica bay-u do sljedeće sezone

Opština Tivat će do kraja godine uložiti preko dva miliona eura u izgradnju objekata koji su već započeti, a najbitniji je projekat saobraćajnice prema kompleksu Lušica bay, koji će prema planu biti završen do sljedeće sezone, kazao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, u Jutarnjem programu TVCG.

Projekat je praćen sa dosta kontroverzi i rezultirao je krivičnom prijavom protiv bivšeg predsjednik Opštine Siniše Kusovca.

"Kako bi završili projekat morali smo pod komercijalnim uslovima da se zadužimo tri miliona eura. Tako da se krenulo sa izgradnjom. Prema planiranoj dinamici planirao je da se projekat završi do početka sljedeće sezone", kazao je Komnenović.

Sljedeći projekat koji se realizuje je projekat obalnog šetališta Belan, gdje je nakon dužeg vremena nastavljana izgradnja.

"Ja se nadam da će obrise šetališta građani Tvita vidjeti već u januaru, a da ćemo sa Upravom javnih radova i prije svega Morskim dobrom realizovati uspješno taj projekat. Građani moraju na terenu da vide šta se radi, mora proces da bude transparentan i da znaju za šta se sredstva troše" poručio je Komnenović.

Kako je kazao, dosta je vremena potrošeno na planiranje, ugovaranje, do realizacije nije došlo.

"Mi smo dogovorili da ti radovi uđu u kapitalni budžet Ministarstva finansija i nadam se da ćemo već sljedeće godine prema najavama u kapitalne projekte infrastrukture u opštini Tivat uložiti oko pet miliona eura", istakao je Komnenović.

Pored ovog projekta koji će imati i svoj bazen sa pontonima i ugostiteljski objekat i obalno šetalište, dodao je, počeće se realizacija šetališta od Lepetana do Donje Lastve koji je vrijedan 2,4 miliona eura u koji će instirati JPMD, Uprava za javne radove i Opština Tivat

"Tu imao probleme sa odvođenjem kanalizacije. U proteklom periodu nije dobro isplaniran kanalizacioni sistem. On nema više kapaciteta, pa ćemo morati da se bavimo i gradnjom samostalnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda da bi problem u tom dijelu grada riješili. Sada je zajednički sa Kotorom", objašnjava Komnenović.

Narednih dana će u opštini biti realizovan projekat asfaltiranja lokalnih saobraćajnica koje decenijama nijesu asfaltirane, u to će uložiti oko 500 hiljada eura.

"Dobili smo od Uprave za javne radove oko 100 hiljada, mi ćemo uložiti 400, tako da će biti još dosta radova u naednom periodu. Bili smo dužni, ali više nijesmo. Dug smo uspješno sanirali. sada je u gradskoj kasi 5,6 miliona eura, sredstava ima za realizaciju svih ovih projekata, ali i za ostale. Ostvarenje budžeta na današnji dan je 99,92%, što je nevjerovartan podatak. Prihod koji smo uspješno realizovali je porez na nepokretnosti. Oko 4,6 miliona smo realizovali poreza na nepokretnosti odnosno 90,73% plana. Zanimljivo je da je ta brojka veća 18% u odnosu na 2019", kazao je predsjednik tivatske opštine.

Što se tiče naplate za komunalno opremanje, kazao je da Porto Montenegro od 2012. nije ništa uplaćivao na ime te nadoknade, posljedica je praštanje duga od 5,6 miliona eura.

"Trenutno se realizuje veliki projekat u okviru projekta Porto Montenegro tzv Boka plejs na preko 35 hiljada metara kvadratnih i u dogovoru sa investitorom smo uspjeli da onu uplate 2,4 miliona eura. Očekujemo još nekoliko miliona na ime te naknade", napomenuo je on.

Komnenović obećava tranasparentnost u svim poslovima, te da planiraju gradnju nove škole, vrtića...

"Uložili smo značajna sredstava u projektovanje nove škole u Radovićima u koju će biti uloženo 3,8 miliona eura", istakao je Komnenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније