Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

31. 10. 2021. 14:30 >> 14:53
2

ISPOVIJESTI

Film o užasavajućim iskustvima barskih porodilja

Kratkometražni film o iskustvima porodilja u Opštoj bolnici Bar ledi krv u žilama. U njemu se mogu čuti ispovijesti žena koje tvrde da su izgubile djecu ili su od posljedica porođaja njihove bebe ostale uskraćene za zdravo i srećno djetinjstvo.

 

“Mi smo majke, žene, kćerke. Juče je bila Ajla. Sjutra mogu biti ja. Ne dam svoj život”, riječi su kojima počinje petnaestominutni film o strašnim događajima, koji su se, navodno, desili u Opštoj bolnici Bar.

Žene koje govore na filmu, a koji je objavljen na Jutjub kanalu pod imenom Nikolina Aprcović, tvrde da su zbog neprofesionalnog rada ljekara te bolnice doživjele razne traume tokom porođaja.  

Njihova želja je da spriječe da ijedna žena više doživi nešto slično. 

Baranka Ajla Hot preminula je u Kliničkom centru Crne Gore, nakon porođaja u barskoj Opštoj bolnici.

U Baru je nakon toga održan protest sa kojeg je traženo da se formira komisija koja će nezavisno i nepristrasno utvrditi ko je odgovoran za smrt porodilje. Porodica tvrdi da je uzrok njene smrti neblagovremeno reagovanje ljekara.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније