Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

30. 10. 2021. 19:59 >> 20:00
1

U 3:00 SATA

Počinje zimsko računanje vremena

U noći sa subote na nedjelju, tačnije 31. oktobra u 3 sata završit će ljetno računanje vremena i početi zimsko kada se kazaljke pomiču jedan sat unatrag.

Ovakvo računanje vremena je, smatra se, zapravo ispravno, a u njemu učestvuje otprilike 70 posto zemalja širom svijeta. Amerikanci pomjerajju satove prve nedjelje u martu, a vraćaju ih na standardno vrijeme prve nedjelje u oktobre. Evropljani ljetno računanje vremena započinju zadnjom nedjeljom u martu i završavaju zadnjom nedjeljom u oktobru.

Spavanje sat vremena duže mnogi će dočekati s oduševljenjem, ali to ne znači da će povoljno uticati na biološki sat koji svako od nas ima u sebi. Ovo može uzrokovati stanje hroničnog umora, iscrpljenosti i glavobolje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније