Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

30. 10. 2021. 19:56   >>  20:00 1

AGENCIJA NAJAVILA

Postavljaju kamere u šume

Iz Agencije za zaštitu životne sredine najavili su da će postavljati kamere u šumama Crne Gore, uz nadu da će stati na kraj ilegalnoj sječi, krivolovu i podmetanju požara, te da će uspjeti da prate i brojno stanje divljih životinja.

Kako je saopštio Milan Gazdić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, ta instituicija pokušava da utvrdi brojnost divljih životinja u šumama širom Crne Gore. On je kazao da su eksperti agencije posljednjih godina primijetili brojne probleme, od ilegalne sječe, krivolova pa do podmetanja požara. Gazdić se nada da će podaci i informacije koje dobiju kroz snimke sa kamera biti od koristi drugim državnim institucijama.

"Sve informacije koje dobijemo dijelićemo sa nadležnim državnim institucijama i nevladinim sektorom", rekao je Gazdić u emisiji TVCG ,,Mreža.me".

On je kazao da su sada u fazi pripreme terena, i nadaju se da će 99 odsto Crne Gore biti pokriveno.

"Najbolje je uložiti novac u preventivu. Jer jedan euro uložen u preventivu višestruko se vraća. Nadamo se da ćemo uspjeti da suzbijemo nelegalnu sječu šume, te broj podmetnuh požara, ali prije svega, naš cilj je da pratimo brojno stanje divljih životinja", ukazao je Gazdić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније