Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TV Adria [ B.B. ]

29. 10. 2021. 21:46 >> 21:49
7

JOANIKIJE

"Nijesmo nestrpljivi, Temeljni ugovor blizu usaglašavanja"

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kazao je za TV Adria, da se nada da će doći do potpisivanja Temeljnog ugovora koji je vrlo blizu usaglašavanja.

Podsjetio je da je SPC jedina crkva koja nema potpisan ugovor sa državom, te da ovo pitanje obavezuje kako bi sve crkve bile dovedene u ravnopravan položaj.

“Uopšte nisam nestrpljiv, neka se on usaglašava ako ima još nekih problematičnih stvari. Ja koliko znam to je vrlo blizu usaglašenja, naravno trebaće da se dogovori i datum i mjesto potpisivanja, i oko toga treba da se ljudi dogovore. To je sada naravno na Vladi Crne Gore i na Svetom Arhijerejskom Sinodu, mi smo učinili sve što smo mogli, može biti da će se pojaviti potreba da se sastanemo još koji put i sa članovima Sinoda kad bude konačna riječ zaključna oko tog sporazuma", kazao je Joanikije.

Kako je istakao, to bi bio jedan dug Vlade Crne Gore i SPC da se to pitanje razriješi, odnosno da se reguliše na najbolji mogući način.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније