Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vukoman Kljajević, Radio CG

29. 10. 2021. 14:32   >>  14:33

RADNICI U KOLAŠINU

Spriječili uklanjanje postrojenja za proizvodnju betona

Radnici preduzeća “Keker”d.o.o u Bakovićima kod Kolašina podražani od tridesetak građana i lokalnih privrednika danas su spriječili inspekciju da priđe postrojenju za proizvodnju betona. Tako su onemogućili uklanjanje tog postrojenja.

Uklanjanje postrojenja za proizvodnju betona kolašinskog preduzeća "Keker" d.o.o bilo je najavljeno za danas.

Ranije, 3. septembra urbanističko-građevinski inspektor Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, donio je rješenje kojim se naređuje kolašinskom privrednom društvu - “Keker” d.o.o. da uklone objekat za proizvodnju betona sa pratećim postrojenjem u naselju Bakovići.

Tada je dio dokumentacije, koji se odnosi na poslovanje preduzeća “Keker”, “proslijeđen službenicima Centra bezbjednosti Podgorica - Odjeljenja za suzbijanje privrednog kriminala radi daljeg postupanja”,naveli su iz resornog ministarstva.

Vlasnik tog preduzeća Sava Keker tvrdi “da se pošteno i u skladu sa zakonom” bavi navedenom djelatnošću te da jedino može da smeta konkurenciji.

Svoje tvrdnje potkrepljuje navodima da je betonjerka „mašinsko mobilno postrojenje za koje nije potrebna građevinska dozvola“.

Takođe navodi da za to ima dokaze, to jeste, „stav vještaka građevinske struke, koji je konstatovao da je to postrojenje “gradilišna, bezmontažna betonara”. Keker tvrdi i da posjeduje svu potrebnu doklumentaciju za proizvodnju betona.

Vlasnika preduzeća u njegovim stavovima podržali su predsjednik SO Kolašin Milan Đukić i desetek lokalnih privrednika.

Nakon protesta zaposlenih i građama inspektori su se povukli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније