Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

27. 10. 2021. 15:56   >>  15:57 3

BOŠNJAK

I napadi na ljekare da budu krivično djelo

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak predala je amandmane na Krivični zakonik čije su izmjene u proceduri, a kojim bi se propisalo kao krivično djelo i napad na ljekare u vršenju ljekarske funkcije ili u vezi sa vršenjem ljekarske funkcije.

Kako je istakla Bošnjak, smatrala je da treba iskoristiti priliku i propisati kao krivično djelo napad na ljekare.

"Nažalost u posljednje vrijeme imamo velik broj ovakvih napada, što je nedopustivo. Ubijeđena sam da će ove izmjene destimulisati potencijalne počinioce, jer kao društvo, ne smijemo dozvoliti, da oni koji vode računa o zdravlju naše nacije se osjećaju nezaštićeno. Država ne cijeni dovoljno njihov rad, koji je posebno došao do izražaja u ovoj pandemiji COVID 19, pa ih drži u nezavidnom materijalnom položaju sa platama koje predstavljaju uvredu i poniženje, a dodatno svako sa ulice može gotovo nesmetano dići ruku na ljekare ako procijeni najčešće iz svog neznanja, da nije pružena adekvatna usluga", naglašava Bošnjak.

Očekuje da svi poslanici podrže ove amandmane i da pokažu da vode računa o ovoj humanoj profesiji i status onih koji su se opredijelili za nju.

"Očekujem uskoro da će i moj zakon o Zaradama u javnom sektoru, a koji se tiče statusa i koeficijenta za obračun zarada ljekarima doći na dnevni red matičnog i zainteresovanih odbora. Predložiću Ženskom klubu da reagujemo na Krivični zakonik u dijelu gdje bi za pedofile povratnike i višestruke silovatelje propisali hemijsku kastraciju, jer taj institut postoji u mnogim naprednim evropskim državama, a u okruženju ga ima Sjeverna Makedonija. Smatram da je ovo nešto što je i nama neophodno, jer nažalost imamo učestalost ovih krivičnih djela", navela je Bošnjak.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније