Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

27. 10. 2021. 13:48   >>  13:48

ROŽAJE

Planiraju realizaciju kapitalnog budžeta veću od 90%

Uprava javnih radova do danas je realizovala više od 70 odsto kapitalnog budžeta za 2021. godinu, a očekuje se da će realizacija do kraja godine preća od 90 odsto, navodi se u saopštenju.

Poručuju da takav rezultat predstavlja veliki uspjeh, imajući u vidu da je prvih šest mjeseci, zbog neusvajanja Zakona o budžetu, obilježilo privremeno finansiranje.

"U proteklih osam mjeseci Uprava javnih radova stvorila je uslove za prevazilaženje tehničko-pravnih otvorenih pitanja na više projekata, zahvaljujući čemu su radovi u Nikšiću, Rožajama, Podgorici, Baru, Kolašinu nastavljeni poslije višemjesečnog zastoja, a nova gradilišta biće uskoro otvorena u Danilovgradu i Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

Po njima Rožaje predstavljaju jedan od primjera optimalnog upravljanja kapitalnim investicijama. Dodaju da su danas u tom gradu u odmakloj fazi radovi na nekoliko važnih turističkih, komunalnih i infrastrukturnih projekata.

"Samo na području ove opštine u toku je realizacija investicija u vrijednosti od oko 18 miliona eura, od čega je više od 14,2 miliona ugovorenih radova i usluga na budućem ski centru Štedim na Hajli. Na novom atraktivnom zimskom lokalitetu montirana je početna stanica šestosjedne žičare, postavljeni su svi noseći stubovi, a u toku su završni radovi na izlaznoj stanici. Očekuje se da narednih dana bude ugrađen pogonski motor, dok je montaža sajle i korpi planirana za narednu godinu. Ukoliko to dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti, očekuje se da najveći dio građevinskih radova na novom ski centru bude završen do kraja 2023. godine", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave dodaju da će u Rožajama uskoro biti privedena kraju izgradnja sportske sale u okviru Gimnazije i srednje stručne škole, vrijedne više od 1,62 miliona eura, nakon čega će, kako su kazali, biti predata korisniku na upotrebu.

"Ovaj moderan, funkcionalan objekat, doprinijeće razvoju sporta i unaprijediti uslove za rad učenika i nastavnika dvije srednje škole", navodi se u saopštenju.

Kao jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata za mještane na području rožajske opštine, naročito za poljoprivrednike, kako navode iz Uprave je izgradnja gradske tržnice, savremenog višenamjenskog objekta koji će ispunjavati sve tehnološke i sanitarne uslove za bezbjednu prodaju proizvoda.

"Prva faza obuhvatila je građevinske radove, dok je javna nabavka za završnu fazu opremanja objekta i uređenja terena oko pijace u toku. Ukupna vrijednost ove investicije, u cilju stavljanja objekta u funkciju, iznosi nešto više od million eura", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave javnih radova su kazali da su nedavno zaključili i ugovor o rekonstrukciji objekta Osnovne škole u Dacićima, za koju će biti izdvojeno 180.000 eura, kako bi učenicima i prosvjetnim radnicima omogućila kvalitetne uslove za boravak i sprovođenje nastavnog programa.

"Na području rožajske opštine u toku su završni radovi na izgradnji vodovoda Ćosovsko vrelo, koji će, nakon što Opština obezbijedi priključak na naponsku elektro mrežu, stanovnicima više mjesnih zajednica osigurati kontinuirano snabdijevanje vodom u toku cijele godine. U fazi izrade tehničke dokumentacije je više drugih komunalnih i infrastrukturnih projekata, čija će realizacija početi u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније