Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

22. 10. 2021. 16:57 >> 16:58

KRIVOKAPIĆ - HINDAM

Učvrstiti saradnju sa Egiptom, posebno u sektoru turizma

Ekonomsku saradnju Crne Gore i Egipta potrebno je još snažnije učvrstiti, posebno u sektoru turizma, s obzirom na to da je ta zemlja jedan od najvećih investitora u crnogorskom turističkom sektoru, saglasni su predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i ambasador Egipata u Crnoj Gori Said Hindam koji su se sastali danas.

Premijer je istakao zadovoljstvo zbog odličnih odnosa između Crne Gore i Egipta, koji su bili intenzivni još u vrijeme postojanja bivše Jugoslavije.

Ambasador Hindam je prenio premijeru Krivokapiću srdačne pozdrave i čestitke egipatskog premijera Mustafe Madbulija, uz poziv da uskoro posjeti Egipat.

Kako ističu u saopštenju iz Kabineta premijera, Krivokapić je u razgovoru naglasio da je glavni vanjskopolitički cilj Crne Gore integracija u Evropsku uniju, i da članstvo u NATO za Crnu Goru predstavlja posebnu privilegiju, ali i odgovornost.

"Za Crnu Goru je, baš kao i za Egipat, turizam od esencijalne važnosti. Isto tako, za svakog turistu, na prvom mjestu je bezbjednost", kazao je Krivokapić.

Hindam je sa druge strane istakao zadovoljstvo zbog razvijene saradnje koju Egipat ima sa NATO na Mediteranu.

Predsjednik Vlade je uzvratio poziv egipatskom premijeru da posjeti Crnu Goru, uz uvjerenje da će saradnja dvije države biti još uspješnija u budućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније