Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

19. 10. 2021. 14:34   >>  14:35

KRIVOKAPIĆ - VILAN

Potreba CG da se obnove sporazumi sa Izraelom

Crna Gora ima potrebu da intenzivira proces proširenja, zaključivanja ili obnavljanja bilateralnih sporazuma sa Izraelom, posebno u oblasti ekonomije, turizma i nauke, a buduće djelovanje izraelskog Konzulata u Crnoj Gori biće značajna spona između dvije prijateljske države, kazao je premijer Zdravko Krivokapić prilikom današnjeg susreta sa nerezidentnim ambasadorom Izraela u Crnoj Gori Jahelom Vilanom.

Premijer Krivokapić zahvalio je izraelskoj strani na partnerstvu i značajnoj saradnji koja je ostvarena u oblasti odbrane. Predsjednik Vlade ukazao je na značaj dosadašnjeg angažovanja Konzulata Crne Gore u Izraelu.

Kako naglašavaju u saopštenju iz Kabineta premijera, sagovornici su se saglasili da bi diplomatski odnos dvije države uskoro mogao biti osnažen otvaranjem Ambasade Crne Gore u Izraelu.

Vilan, izrazio je zadovoljstvo što je pored neupitnih prijateljskih odnosa dvije zemlje, fokus razgovora stavljen na ekonomska pitanja i da Izrael i negovi investitori imaju interesa da budu pouzdan partner u privrednim aktivnostima u Crnoj Gori.

Ambasador je kazao da očekuje da će premijer Krivokapić u najskorije vrijeme posjetiti Izrael, te da će u toku te posjete biti potpisana većina sporazuma koja bi unaprijedila i ojačala bilateralne odnose.

Zahvaljujući na brizi i pažnji koje država Crna Gora pokazuje u odnosu prema Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori, ambasador Vilan iskazao je zadovoljstvo što će se sa premijerom Krivokapićem sresti 21. oktobra u Budvi, gdje će predsjednik Vlade svečano otvoriti 8. konferenciju “Mahar” – tradicionalno okupljanje Jevreja Jugoistočne Evrope.

Vilan: Crna Gora sigurna i stabilna destinacija za izraelske investitore 

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović na sastanku sa ambasadorom Vilanom je istakao da je Ministarstvo pripremilo nacrte Sporazuma o saradnji u oblasti turizma, ekonomije i nauke i tehnologije, kako bi se stvorio dobar institucionalni okvir za produbljivanje saradnje između Vlade Crne Gore i Vlade Izraela.

"Imajući u vidu činjenicu da je Izrael među vodećim zemljama svijeta u oblasti istraživanja, inovacija i visokih tehnologija, cijenim da postoji mogućnost za buduću saradnju i u ovom segmentu, koja će svim našim građanima koristiti", kazao je Milatović.

Na toj liniji ministar je predložio i organizovanje privrednog Foruma "Kapija Balkana-Crna Gora", kao važnog događaja na kojem učestvuju brojni predstavnici renomiranih kompanija i biznis zajednice.

Vilan je naglasio da Izrael ima prijateljski odnos prema Crnoj Gori i želju da zajedno gradimo jaču i stabilniju ekonomsku saradnju.

On je iskazao spremnost za potpisivanje sporazuma i prihvatio inicijativu za organizaciju pomenutog biznis foruma. Ambasador je istakao da postoji veliki broj investitora koji ulažu u sigurne i stabilne destinacije i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora jedna od njih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније