Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

18. 10. 2021. 08:19   >>  08:23

PROMOCIJA SOS LINIJE

MUP: Nesagledive posljedice trgovine ljudima

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji i uz podršku Ambasade SAD, otpočelo je realizaciju višemjesečne kampanje posvećene promociji SOS linije za žrtve trgovine ljudima 116666, koja je dostupna 24 časa i prema kojoj su pozivi besplatni i anonimni sa svih mreža u Crnoj Gori, saopštio je resor Sergeja Sekulovića.

Povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, MUP ukazuje na opasnosti od ovog, kako su kazali, ozbiljnog društvenog problema globalnog karaktera.

"Osim što je u pitanju teško krivično djelo, trgovina ljudima predstavlja jedan od najtežih oblika ugrožavanja osnovnih ljudskih prava, u prvom redu prava na život i slobodu kretanja. Posljedice koje ostavlja po žrtve i društvo su nesagledive. U cilju podizanja nivoa svijesti javnosti o ovom problemu, kao i o dostupnim službama za pomoć i podršku, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saradnji i uz podršku Ambasade SAD-a otpočelo realizaciju višemjesečne kampanje posvećene promociji SOS linije za žrtve trgovine ljudima 116666, koja je dostupna 24 časa i prema kojoj su pozivi besplatni i anonimni sa svih mreža u Crnoj Gori", kazali su iz MUP-a.

U okviru kampanje, kako su istakli, izrađeni su posteri sa porukama koje su i prevedene na albanski, engleski i ruski jezik, a koji su postavljeni na bilbordima na osam lokacija širom Crne Gore.

Bolbordi će se naći i na svim graničnim prelazima. 

"Cilj ove aktivnosti je da još jednom pozovemo javnost, posebno mlade ljude, da svoju pažnju usmjere na sve potencijalno sumnjive situacije koje ih mogu dovesti u opasnost da postanu žrtve trgovine ljudima. Ministarstvo unutrašnjih poslova će i u narednom periodu biti posvećeno koordinaciji aktivnosti na planu sprovođenja nacionalne politike borbe protiv trgovine ljudima kroz implementaciju Strategije za borbu protiv trgovine ljudima 2019-2024.godine, jačanje multidisciplinarnog pristupa i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje u ovoj oblasti", navode iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније