Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 10. 2021. 12:55   >>  15. 02. 2022. 19:54

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Napravite prve profesionalne korake u Javnom servisu

Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) poziva visokoškolce, bez radnog iskustva, da se i ove godine prijave za Program stručnog osposobljavanja u Javnom servisu. Otvaramo vam vrata da svoje prve profesionalne korake napravite na Televiziji, Radiju ili Portalu RTCG.

Redakcije RTCG otvorene su za novinare i reportere sa studijskih programa: novinarstvo, sportsko novinarstvo, medijske studije i novinarstvo, mediji, crnogorski jezik i književnost, srpski jezik i južnoslovenske književnosti, engleski jezik i književnost, humanističke nauke i mediji, žurnalistika, međunarodni odnosi, politikologija-međunarodni odnosi, odnosi sa javnošću.

U sektorima produkcije potreban je kadar sa stručnih programa: primijenjeno računarstvo, informacione tehnologije, audiovizuelna produkcija, dizajn i multimedija, draga i pozorište, dramaturgija, produkcija, kompozicija, muzikolog, opšta muzička pedagogija i filmska i TV režija.

Prvo radno iskustvo pripravnici mogu steći i u službama tehnike RTCG, a poziv je otvoren za visokoškolce sa programa matematika i računarske nauke, računarske nauke, računari i energetika i automatika.

A za stručno osposobljavanje u Javnom servisu mogu se prijaviti i visokoškolci sa programa ekonomija, računovodstvo, finansije i bankarstvo, pravo i pravne nauke.

RTCG je i prethodnih godina otvorila svoja vrata za svršene visokoškolce, od kojih su neki nastavili karijeru u Javnom servisu i nakon programa.

Podsjetimo, pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koje su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje

Stručno osposobljavanje svršenih studenata traje devet mjeseci, a priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci. Za period od devet mjeseci država svakom korisniku isplaćuje mjesečnu naknadu u visini polovine prošlogodišnje prosječne plate u Crnoj Gori. Po završetku programa korisnici imaju mogućnost polaganja odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Program zvanično počinje 15. januara i traje do 15. oktobra 2022. godine.

Prijave su otvorene od 20. oktobra do 20. novembra i podnose se elektronski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније