Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina ]

14. 10. 2021. 16:47 >> 16:48

MUP CRNE GORE

Formirali Disciplinsku komisiju za težu povredu službene dužnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) formiralo je Disciplinsku komisiju, koja će biti nadležna za vođenje disciplinskog postupka za učinjenu težu povredu službene dužnosti od policijskih službenika.

Iz tog resora su saopštili da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa odredbama novog Zakona o unutrašnjim poslovima.

„Na taj način, značajan obim posla iz nadležnosti Disciplinske komisije nadležne za vođenje disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti protiv državnih službenika, formirane na osnovu Zakona o državnim službenicima i namještenicima, prelazi u nadležnost Disciplinske komisije MUP-a“, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su naveli da novi Zakon predviđa da se određeni broj povreda radnih obaveza, koje su ranije bile u kategoriji lakših, sada svrstavaju u teže.

Kako su kazali, uvedeni su i novi instituti težih povreda službene dužnosti, što, imajući u vidu da je u Upravi policije zaposleno više od četiri hiljade policijskih službenika, u velikoj mjeri povećava broj tih slučajeva.

Iz MUP-a su rekli da je za predsjednicu komisije izabrana šefica Grupe za potražnu djelatnost i suzbijanje maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici Uprave policije, Snežana Vujović.

Članovi Disciplinske komisije su predstavnik Uprave policije Boris Anđušić, predstavnici MUP-a Smail Bošnjak, Marijana Vico i Vida Radomirović i njihovi zamjenici Mirsada Crnovršanin, Aleksandar Laketić i Biljana Leovac.

Sekretarka Disciplinske komisije je savjetnica u Kabinetu ministra Ljubica Damjanović.

“Predsjednica i članovi Komisije svjesni su odgovornosti koja im je povjerena, svoj rad će obavljati savjesno, nepristrasno i profesionalno, a sve u cilju povećanja povjerenja građana u rad i postupanje policijskih službenika”, poručeno je sa sjednice Disciplinske komisije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније