Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

13. 10. 2021. 16:26 >> 16:27
1

RADULOVIĆ - ŠMIT

Partnerstvo sa susjedima temelji crnogorske vanjske politike

Pomirenje i dobrosusjedski odnosi, zasnovani na uzajamnom poštovanju i razumijevanju, temelji su crnogorske vanjske politike, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđije Radulović na sastanku sa generalnom sekretarkom Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju Helgom Marijom Šmid, na Mediteranskoj konferenciji OEBS-a u Beču.

Kako je kazao, vjeruje da su baš ove ideje dio vizije OEBS-a koja podrazumijeva izgradnju povjerenja među članicama, izrazivši uvjerenje da će ova organizacija ostati važan partner našoj zemlji, naročito kada je riječ o najosjetljivijim procesima koji se tiču izborne reforme i medija.

Takvo partnerstvo, kako je naglasio, jako je važno našoj državi koja je na putu ka Evropskoj uniji posvećena vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji je dokaz nedavna zaplijena droge kao konkretan uspjeh crnogorskih organa.
U saopštenju Ministarstva se dodaje da je Radulović govoreći o tome da naša zemlja baštini multietnički i multivjerski sklad, istakao da Crna Gora ima jasno opredjeljenje da unapređuje oblast ljudskih prava.

Generalna sekretarka Šmid zahvalila je na posvećenosti Crne Gore agendi OEBS-a, te pohvalila odličnu saradnju koju ta organizacija ima sa našom zemljom, kao i odlučnost naše države u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Istaknuvši uvjerenje da suočavanje sa problemima današnjice predstavlja manji izazov u multilateralnim okvirima, kakav je onaj koji pruža Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju, šef crnogorske diplomatije naglasio je da Crna Gora ostaje posvećena principima i vrijednostima te organizacije.

Ističući dobru saradnju sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, pozvao je generalnu sekretarku Šmid da posjeti našu državu.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније