Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ PR centar ]

12. 10. 2021. 14:27   >>  14:28 9

KVIR MONTENEGRO

Krivokapić neće učestvovati na Montenegro Prajdu

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić neće prisustvovati ovogodišnjoj Povorci Ponosa koja je planirana za subotu, saopštili su iz LGBTIQ Asocijacije Kvir Montenegro.

Poziv za učešće na Montenegro Prajdu ove godine je na odluku Organizacionog odbora Montenegro Prajda poslat svim donosiocima odluka u Vladi Crne Gore, predsjedniku, premijeru, vicepremijeru, predsjedniku parlamenta kao i ostalim poslanicima i poslanicama u skupštini.

Kako navode iz Kvir Montenegra, iako zahvalni na pozivu, iz Kabineta predsjednika Vlade su saopštili kako on zbog ranije preuzetih obaveza neće moći prisustvovati Povorci Ponosa.

„U ime Kabineta predsjednika Vlade povorci će prisustvovati savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević. Poziv je proslijeđen kabinetima ministara i ministarki, ali se na njihov odgovor još uvijek čeka“, kazali su iz Kvir Montenegra.

Svoje prisustvo su, kako su kazali, za sada potvrdili samo poslanica Božena Jelušić i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Iz Organizacionog odbora su naveli da se nadaju da će odaziv biti u što većem broju jer žele da Prajd dožive SVI, a ne samo kvir zajednica, te da poruke podrške ne budu deklarativne.

Ne žele, kako su kazali, aplauze pukim pozivima na toleranciju i poštovanje ljudskih prava, na tvrdnje da je različitost OK.

„Organizacioni odbor Prajda smatra da je podrška i prisustvo donosilaca odluka na Povorci od velike važnosti s obzirom na značaj ovog događaja za LGBTIQ zajednicu u Crnoj Gori, te ukupna ljudska prava u našoj zemlji. Prisustvo će, takođe, pokazati da država Crna Gora ovim dokazuje da je spremna i voljna da radi na afirmaciji LGBTIQ osoba u društvu, ali i da želi da nastavi i unaprijedi dosadašnju saradnju sa organizacijima civilnog društva“, navodi se u saopštenju.

Upsješno održavanje devete Povorke ponosa, uz brojno učešće donosioca odluka, poslaće, kako smaraju, snažnu poruku pune opredijeljenosti i posvećenosti ka dodatnoj afirmaciji osnovnih ljudskih, ali i evropskih i naprednih civilizacijskih vrijednosti.

Podsjećamo da je 9. Povorka Ponosa predviđena za 16. oktobar od 15 sati kod spomenika kralju Nikoli u Podgorici. Od spomenika, okupljeni će se kretati Bulevarom Sv. Petra Cetinjskog, proći ulicom Stanka Dragojevića, Bokeškom i ulicom Slobode, nakon čega će se vratiti kod spomenika kralju Nikoli.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније