Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

08. 10. 2021. 12:14 >> 12:41

SAVJETI PSIHOLOGA

Novinari RTCG na panelu o mentalnom zdravlju i medijima

Radio televizija Crne Gore po prvi put, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se obilježava svakog 10. oktobra, organizovala je za svoje zaposlene panel diskusiju na temu ‘’Mentalno zdravlje i mediji’’. Na panelu govore prof. dr Žarko Korać, psihološkinja Adriana Pejaković, psihološkinja u RTCG Jelena Milutinović i novinarka Duška Pejović.

Psihološkinja u RTCG Jelena Milutinović kazala je da je cilj da sa panelistima, kao i sa kolegama koji će prisustvovati ovom događaju, porazgovaraju o ovoj temi koja je od izuzetnog značaja za naše društvo.

"Imajući u vidu značaj koji mediji imaju za naše društvo, naročito Javni servis, čija je misija da služi građanima Crne Gore, tako što će pravovremeno da ih informiše, edukuje a potom i zabavi, naš cilj je da se stekne uvid o načinu na koji informišemo o mentalnim bolestima, da razgovaramo o narativima i diskursima koji su prisutni u medijima na Balkanu o mentalnom zdravlju", objašnjava Milutinović.

Takođe, kako dodaje, o tome kako razgovaramo kao predstavnici medija sa ljudima koji imaju poteškoća sa mentalnim zdravljem, kako sadržaji koje svakodnevno objavljujemo odnosno emitujemo utiču na mentalno zdravlje građana, kao i šta je to šta možemo da učinimo da građanima, kroz različite forme sadržaja na našem Javnom servisu, bude podsticajno da zatraže pomoć.

"I na kraju, da ne zaboravimo, da posvetimo pažnju mentalnom zdravlju kolega novinara koji svakodnevno obavljaju svoj posao, a koji je izuzetno zahtjevan i odgovoran, suočavajući se sa različitim izazovima i neprijatnostima koje ostavljaju traga na njihovo mentalno zdravlje", zaključila je Milutinović.

Panel diskusija je namijenjena zaposlenim u RTCG, naročito onima koji su novi u sferi novinarstva, koji se bave društvenenim temama, socijalno ugroženim i vulnerabilnim grupama, manjinama, djecom i mladima, osobama sa invaliditetom i sl.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније