Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina business ]

07. 10. 2021. 21:36   >>  22:37 9

PANDORA PAPIRI

Katnić najavio da će saslušati Đukanovića

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić najavio je da će saslušati predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i da će odlučiti da li će navode o off shor firmi predsjednika Crne Gore nakon toga odbaciti ili sprovesti istragu.

"Ako se utvrdi da to postoji, u Engleskoj, Švajcarskoj ili drugoj lokaciji, mi ćemo na osnovu toga donijeti odluku. Ako bude osnovana sumnje prema njemu će se postupiti kao prema svakom drugom građaninu, tražićemo skidanje imuniteta. Postoji jedan oblik sumnje, neću reći udaljene, nego na krajnjem polu osnova", kazao je Katnić u emisiji Načisto na televiziji Vijesti.

On je dodao da su Đukanovići imali zajednički posao koji nije uspio i sinu je neko otpisao 120 miliona.

Dodao je da će da ispitaju, jer sumnja postoji te da ne može da iznese sadržinu dokaza.

"Tražili smo dokumentaciju i poslali dopis Đukanoviću da nam dostavi odgovore koje je dao i da nam da izjašnjenje. Poslaćemo i sinu", rekao je, između ostalog, Katnić i dodao da Đukanovića poštuje jer je predsjednik države.

Ćalov Marković: Tužilaštvo zna gdje su dokumenta

Ćalović Marković je kazala da je Đukanović zasigurno učinio sve da sakrije da je vlasnik trasta u ofšor zoni.

Ona je kazala da očekuju da institucije provjere zbog čega je trast napravljen.

Ćalović Marković je poručila da Tužilaštvo zna gdje se nalaze dokumenta i kako da nađe račun.

MANS je u dokumentaciji vodeće advokatske kancelarije u Panami Alcogal, pronašao ovjerene kopije ugovora o uspostavljanju trastova koje su Đukanovići sklopili 21. juna 2012. sa kompanijom CM Skye 2 (PTC) limited registrovanom na Britanskim Djevičanskim Ostrvima.

Trastovi su uspostavljeni na period od 80 godina, a kompanija koja njima upravlja ovlašćena je da za račun Đukanovića može da kupuje i prodaje nekretnine i firme, otvara nove kompanije i žiro-račune, daje i uzima kredite i obavlja razne druge poslove.

Ćalović Marković je pitala koji je to posao koji je Đukanović htio da obavlja sa Britanskih Djevičanskih Ostrva i da li je htio da uzgaja ljubičice.

Kako je kazala, nikad nije odgovorio na to pitanje.

MANS je u nedjelju, u okviru globalne istrage o ofšor kompanijama pod nazivom Pandora papiri, objavila da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine potpisali tajne ugovore o upravljanju svojom imovinom, skrivajući se iza, kako su naveli, komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Paname i Gibraltara.

Ćalović Marković je kazala da su Đukanovića "uhvatili da ne govori istinu" samim tim što nije rekao da ima firmu u of šor zoni.

Katnić je istakao da je došao u emisiju kao glavni specijalni tužilac, a ne kao privatno lice, tako ne bi došao "ni da bi mu Patagoniju poklonili".

"Ovo je urađeno da se večeras ne bi znalo u kojoj su ulozi naši gosti. Koleginica je državni službenik i direktorice MANS-a i ne znam koje podatke koristi i koje će nam dostaviti", rekao je Katnić imajući primjedbu na najavu emisije.

On je dodao su za duel potrebne dvije kompatibilne osobe što on i Ćalović Marković nijesu.

Katnić je kazao da organi u Švajcarskoj i Velikoj Britaniji nijesu reagovali, nijesu reagovale finansijsko-obavještajne službe Evrope, nije bilo uplate novca.

Ćalović Marković je upitala zašto su otvorili predmet ako nema ničega.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније