Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ M.L.B. ]

04. 10. 2021. 21:05 >> 21:05

UCG

Za master studije 1.031 kandidat

Za upis na prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore (UCG) 1.031 kandidat predao je prijavu, dok je za specijalističke studije prijave predalo 405 studenata.

Iz UCG su saopštili da će se upis kandidata na specijalističke završiti zaključno sa srijedom, dok će se upis kandidata na master studije završti zaključno sa petkom.

Kako su naveli, za upis na master studijske programe, od subote do danas, organizovani su prijemni ispiti u skladu sa rasporedima organizacionih jednica.

Kandidati su bili dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom UCG i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija.

Kako je saopšteno, upis na master akademske i primijenjene studije se obavlja na konkurentskoj osnovi, u skladu sa rezultatima postignutim na osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita i prijemnom ispitu, nakon sprovedenog postupka rangiranja.

“U skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom UCG i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je upis na specijalističke studije Univerziteta bliže uređen Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније