Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

01. 10. 2021. 10:12 >> 10:13
15

GODIŠNJICA AGRESIJE

CGO: Napad na Dubrovnik crna mrlja CG istorije

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je da će napad na Dubrovnik ostati crna mrlja novije crnogorske istorije, a odgovornost je, kako su istakli, donosilaca odluka da pokažu posvećenost na identifikovanju i kažnjavanju onih koji su odgovorni za stradanja nevinih.

CGO podsjeća da je na današnji dan prije 30 godina počeo napad na Dubrovnik od strane pripadnika JNA sa teritorije Crne Gore, koji je, kako kažu, rezultirao velikim brojem žrtava i materijalnih razaranja.

"VDT Crne Gora zanemarilo je sve prikupljene dokaze, izbjeglo primjenu normi međunarodnog humanitarnog prava, obesmislilo sve činjenice koje su pozivale na komandnu i političku odgovornost", kazali su iz CGO.

Za brojne propuste u ovom, kao i svim drugim slučajevima ratnih zločina, podsjeća ova NVO, gotovo niko od predstavnika pravosuđa u Crnoj Gori nikada nije snosio profesionalnu ni ličnu odgovornost, iako je, kako kažu, za neke postojao ozbiljan osnov za to.

"CGO apeluje na Vladu Crne Gore i parlament, kao i druge institucije, da ulože veće napore u cilju izgradnje dobrosusjedskih odnosa sa Hrvatskom, a to uključuje i jasan i pošten odnos prema napadu na Dubrovnik, bez relativizacije ovog zločina", kazali su iz CGO.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније