Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

30. 09. 2021. 17:38 >> 17:39

VLADA ZA KCCG

Za skener i angio salu 1,2 miliona eura

Vlada Crne Gore dala je danas saglasnost za obezbijeđivanje 1.200.000 eura za nabavku skenera i angio sale za KCCG.

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za obezbjeđivanje sredstava i pokretanje postupka nabavke medicinske opreme za potrebe Kliničkog centra Crne Gore.

“Zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da iz tekuće budžetske rezerve obezbijedi 1.200.000 eura za nabavku opreme (skenera Siemens CT16 i Angio sale), s tim da se plaćanja po ovoj nabavci planiraju u 2022. godini. Svrha nabavke ovih aparata je unapređenje pružanja usluga u oblasti interventne radiologije i povećanje broja pregleda koji se obave na njima, u cilju obezbjeđivanja kvalitetne i redovne zdravstvene zaštite za naše građane”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je utvrdila Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju.

“Osnovi cilj ovog propisa je prenošenje Direktive EU 2021/555 Evropskog parlamenta i vijeća o nadzoru nabavke i posjedovanja oružja, od 24. marta 2021. godine. Predlogom se, prije svega, uređuje razvrstavanje oružja u kategorije i propisuje da oružje i njegovi glavni djelovi moraju biti označeni jedinstvenom oznakom čime će se obezbijediti bolja kontrola vlasnika oružja, kao i praćenje oružja i municije”, saopšteno je iz Vlade.
U sklopu ispunjavanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore, Vlada je utvrdila Predlog zakona o kontroli izvoza robe dvostruke namjene.

Utvrđen je i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu u javnom sektoru.

“Predloženim propisom se odlaže primjena Zakona za 1. januar 2024. godine, kako bi se obezbijedilo adekvatno IT rješenje, koje će podržavati vođenje budžetskog računovodstva i finansijsko izvještavanje, u skladu sa obračunskim računovodstvenim principom. Istovremeno, stvaraju se uslovi za primjenu odredbi koje se odnose na obuku i sertifikovanje računovođa do 1. januara 2022. godine.

Vlada je donijela i Kadrovski plan organa državne uprave i službi Vlade Crne Gore za 2021. godinu.

“Postupak izrade Kadrovskog plana za 2021. godinu, prvi put je sproveden kroz modernizovanu Centralnu kadrovsku evidenciju koja će omogućiti kvalitetnije praćenje realizacije Plana i na ovaj način će biti u svakom trenutku moguće izvještavanje o pokrenutim postupcima zapošljavanja, realizovanim postupcima zapošljavanja po zvanjima, nivoima, kategorijama i trajanju radnog odnosa, kao i postupcima koji nijesu realizovani u tekućoj kalendarskoj godini”, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније