Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR CENTAR [ M.L.B. ]

29. 09. 2021. 14:16 >> 15:46

SASTANAK SA MENADŽMENTOM

RTCG otvorena za saradnju sa LGBTIQ zajednicom

Predstavnici Organizacionog odbora Montenegro prajda i organizacije Kvir Montenegro u svojstvu organizatora Povorke, sastali su se sa direktoricom TVCG Marijom Tomašević u vezi sa uspostavljanjem saradnje između Javnog servisa i Montenegro prajda. Tomaševića je naglasila punu otvorenost RTCG-a za saradnju.

Kako su saopštili organizatori Povorke, sastanak je održan sa ciljem unapređenja saradnje koja između RTCG i Povorke ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro prajd“ traje od 2013. godine, kao i doprinosa koji Javni servis kontinirano daje unapređenju poštovanja osnovnih ljudskih prava LBTIQ osoba, nivoa prihvatanja ove zajednice od strane društva, te ukupnom konceptu poštovanja ljudskih prava u Crnoj Gori.

"Na sastanku je dogovoreno da će se Radio televizija Crne Gore u susret devetom Montenegro prajdu, a u znaku podrške ovom događaju koji će biti održan u Podgorici u subotu 16. oktobra, u svojim programima pojačano posvetiti temama od značaja za LGBTIQ osobe, te realizovati više različitih programskih sadržaja posvećenih osnovnim ljudskim pravima LGBTIQ osoba", navodi se u saopštenju organizatora Prajda.

Kako ističu, Javni servis će izvještavati javnost sa svih događaja organizovanih u okviru Nedjelje ponosa koja će biti organizovana u susret Montenegro prajdu, dok će detaljno izvještavati i sa same Povorke ponosa 16. oktobra.

Direktorica TVCG izrazila je zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom, te naglasila punu otvorenost RTCG-a za saradnju.

Predstavnici Organizacionog odbora Povorke ponosa i organizacije Kvir Montenegro, kako su naveli u saopštenju, ocijenili su sastanak važnim za doprinos ka povećanju vidljivosti svih tema od značaja za LGBTIQ osobe u Crnoj Gori, te postizanju jednakosti ove društvene grupe koja trpi najveći stepen stigme i diskriminacije.

"Svi konkretni oblici diskutovane saradnje biće definisani u direktnoj otvorenoj komunikaciji i realizovani na najbolji način kako bi se dao doprinos postizanju zajedničkog cilja ove saradnje – pune jednakosti i poštovanja osnovnih ljudskih prava LGBTIQ osoba u Crnoj Gori", saopštili su organizatori Povorke ponosa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније