Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

27. 09. 2021. 22:31   >>  22:41

SARADNJA SA AMBASADOM SAD

Stipendista Vlade SAD strani predavač na UCG

Stipendista Vlade SAD Henslej Kazo, angažovan je kao strani predavač na Filozofskom fakultetu za 2021/2022 godinu. Kazo će boraviti na UCG u sklopu programa English Language Follow shodno predlogu projekta koji je pripremljen u saradnji Univerziteta Crne Gore i Američke ambasade.

Planirano je da tokom akademske 2021/2022. godine Kazo predaje metodiku engleskog jezika studentima engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu, te da pruži podršku osoblju Pomorskog fakulteta Kotor u izradi nastavnih planova i programa na master studijskom programu Razvoj regionalnog zajedničkog master programa za zaštitu i upravljanje morskom sredinom za koji je planirano da bude akreditovan na engleskom jeziku.

Kako ističu u saopštenju UCG, angažman inostranih predavača na Univerzitetu Crne Gore predstavlja dio napora najstarije visokoobrazovne institucije u Crnoj Gori da proširi svoju ponudu programa na engleskom jeziku u cilju privlačenja većeg broja stranih studenata. To je jedan od ključnih ciljeva Strategije internacionalizacije za period 2021-2025. godine, kazala je prorektorka za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković na sastanku sa predstavnicima Ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

Sastanku, upriličenom povodom angažovanja stipendiste Vlade SAD-a Hensleja Kazoa, kao stranog predavača na UCG-u, prisustvovali su pored prorektorke Peković i prof. Igor Lakić sa Filološkog fakulteta, mr Radmila Gagić sa Pomorskog fakulteta Kotor, Ana Dragutinović iz Kancelarije za međunarodnu saradnju UCG, kao i Nikol Galager, šefica Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade SAD u Podgorici i Jelena Vojnić iz Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade SAD u Podgorici.

Šefica Odjeljenja za medije i kulturu u Ambasadi SAD-a Nikol Galager istakla je spremnost Ambasade SAD-a da podrži učenje engleskog jezika na Univerzitetu Crne Gore, kao i želju da u budućnosti i studenti američkih univerziteta dolaze na razmjenu na Univerzitet Crne Gore.

Lakić i Gagić upoznali su prestavnike Ambasade SAD-a sa projektnim aktivnostima fakulteta usmjerenim na unapređenje uslova za veću dolaznu mobilnost i bolju međunarodnu vidljivost fakulteta sa kojih dolaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније