Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B. [ TVCG/rtcg.me ]

26. 09. 2021. 14:52   >>  17:31 15

U BERANAMA

Ustoličenje uz brojna kršenja mjera

Osim vjernika, ustoličenju episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, prisustvovali su, između ostalog, zvaničnici Vlade, te predstavnici građana u Parlamentu. Ipak, mnogi su zaboravili apele zdravstvenih radnika, te su kršili mjere Instituta za javno zdravlje.

Među zvaničnicima nije održavana potrebna distanca, rijetki su nosili maske, a ista je situacija bila i u prostoru gdje su bili vjernici.

Ispred manastira veliki broj sveštenika i vjernika se pričestio istom kašikom. Pričest je, unutar manastira, obavio i premijer Zdravko Krivokapić.

Povodom kršenja epidemioloških mjera u Beranama oglasili su se iz Demokratske partije socijalista.

Poslanik Andrija Nikolić je upitao "kakav će autoritet" imati Vlada, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje, poslije današnjih slika.

"Ne daju ljudima da uđu u pekaru da kupe hljeb bez maske i potvrde o vakcinaciji, a premijer i ministri danas krše zakon, krše mjere i guraju prst u oči građanima", napisao je Nikolić na Tviteru.

DPS: Ministarka da podnese ostavku

Premijer Zdravko Krivokapić i članovi Vlade danas su u Beranama grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su prethodno propisali građanima, i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti u Crnoj Gori, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su zatražili od ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović da podnese ostavku jer, kako su kazali, ona i njen tim nijesu u stanju da sprovedu epidemiološke mjere ni u svom najbližem okruženju.

„Slika na kojoj se tiskaju premijer, njegovi ministri i poslanici vladajuće većine, kao i video snimak na kojem Krivokapić, uzgred nevakcinisan, koristi kašiku za pričest u jeku epidemije u zemlji za rekordnim brojem zaraženih, najbolje govori ko čini ovu Vladu“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali, današnji skandalozni događaj, uključujući i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast.

Oni su istakli da građani ne mogu u pekaru po hljeb bez maske i potvrde o vakcinaciji, a premijer i ministri mogu, i to na crkvene svečanosti koje se snimaju kamerama Javnog servisa, da bodu oči građanima.

Prema njihovim riječima, oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu i svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere.

Iz DPS-a su ocijenili da danas više ne postoji građanin kome nije jasno da je za ovu Vladu vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života.

SD Krivokapiću: Je li vas sramota?

Iz SD-a pitaju premijera Zdravka Krivokapića da li ga je sramota, što je danas u Beranama kršio mjere.

“Sramota od istih onih građana kojima se stalno izvinjavate nakon što ovo napravite; stamota od onih koje tjerate da se vakcinišu tako što im zabranjujete ulaz u prodavnice hrane, dok vi šetate nevakcinisani; sramota od onih vjerujućih koji se sad neće vakcinisati ili će poći na pričešće i moguće razboljeti se, samo zato što su vas vidjeli da radite isto; sramota od svih onih kod kojih ćete sad probuditi opravdani revolt i koji će iz tog bunta kršiti mjere; sramota pred samim sobom što se, kao premijer svih građana jedne sekularne zemlje vi tako ponašate?”, poručuju iz SD-a.

Pitaju premijera da li misli da će roditelji sjedjeti mirno dok njihova djeca uredno i bez pitanja nose maske u školi, a premijer se, kako kažu, duhovno uzdiže kršenjem svih mogućih mjera

“Na sva gore postavljena pitanja  već imamo, nažalost, odgovor: ne, nije vas stamota, ne, ne stidite se, i ne, nije vas briga za građane. Jer, uglavnom se dobar čovjek zna postidjeti, pa čak i pred sobom. Loš ne zna, izgleda, ni pred čitavom državom”, zaključuje se u reagovanju SD-a.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније