Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

22. 09. 2021. 16:16   >>  16:16

ŠKOLA U BARU

Raičević prvacima RE populacije uručio tablete

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uručio je danas tablet uređaje za đake prvake RE populacije, korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice i hraniteljskih porodica u Osnovnoj školi "Blažo Jokov Orlandić".

Kako navode iz Opštine Bar, Raičević je sa sekretarkom za kulturu, mlade i sport Irinom Dabović i saradnicima obišao školu koji pohađa dio đaka ovih kategorija djece.

Opština Bar za početak školske godine, kako navode, opredijelila je ranije budžetska sredstva predviđena za transfere obrazovanju za investicije u osnovne škole na teritoriji opštine ali i za pomoć kategorijama đaka prvaka koji su u najvećoj potrebi, korisnicima materijalnog obezbjeđena porodice, đacima iz romske i egipćanske populacije i hraniteljskih porodica za koje su obezbijeđeni tablet uređaje.

"Čini me posebno srećnim i zadovoljnim što smo danas bili u prilici da uručimo prvu donaciju i to u školi 'Blažo Jokov Orlandić', sa ciljem da se đaci pripreme za aktivnosti koje će biti realizovane u obrazovnom sistemu za ovu kalendarsku godinu. I ako se nastava odvija redovno, tablet uređaji koji smo im obezbijedili sigurno će im biti od koristi ako se tokom godine pređe na sistem online nastave", kazao je Raičević.

Oni su, zajedno sa direktorom škole Miloradom Bulatovićem obišli i prostorije koje se renoviraju i adaptiraju u školi, a Raičević je poručio da će lokalna uprava nastaviti da podržava takve aktivnosti kako bi pomogli i olakšali proces obrazovanja najmlađih sugrađana, naročito osjetljivih kategorija.

"Bili smo u prilici da posjetimo kancelariju koja zastupa interese djece RE populacije sa kojom u kontinuitetu imamo saradnju i sprovodimo sve one aktivnosti koje su definisane Lokalnim akcionim planom za ovu godinu. Opština na ovaj način šalje jasnu poruku da odgovorno i vrlo posvećeno prati rad obrazovnih institucija u našem gradu i shodno finansijskim mogućnostima obezbjeđujemo pomoć za realizaciju programskih aktivnosti ili za adaptaciju objekata u kojima se odvijaju nastavne aktivnosti", zaključio je Raičević..

Razumijevajući sve izazove i teškoće sa kojima se ovi đaci i njihove porodice suočavaju i uprkos tome ulažu velike napore da se obrazuju, lokalna uprava želi, kako navode, da pomogne njih i njihove porodice i olakša im proces obrazovanja kroz adaptaciju prostora za obrazovni proces ali i opremanje modernim tehnologijama.

Podsjećaju da je Opština izdvojila oko 24.000 eura budžetskih sredstava koje se namjenski doniraju osnovnim školama, ali posebno i Društvu roditelja djece sa posebnim potrebama, za poboljšanje uslova boravka đaka i proces nastave u školskim objektima, za renoviranje učionica, obnavljanje fasada, sistem grijanja i druge potrebe.

"Iako su ovakve sanacije osnovnih škola u nadležnosti i obavezi resornog Ministarstva Vlade Crne Gore, kojem objekti i pripadaju, a ne Opštine Bar, prepoznali smo suštinsku važnost rješavanja ovog problema i odvojili značajna sredstva za obezbjeđivanje uslova za normalan proces obrazovanja đacima u našem gradu", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније