Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

20. 09. 2021. 17:04   >>  19:02 19

KULTURNI DJELATNICI

"Vlada da razriješi Mandarić-Božović i smijeni Bratić"

Kulturni poslenici i građanski aktivisti protestovali su ispred zgrade Vlade Crne Gore i zatrađili ostavku ministarke Vesne Bratić, kao i razrješenje direktorice Filmskog centra Aleksandre Božović. Poručuju da se nijesu okupili da brane nijednu fotelju, niti partijsko zapošljavanje bivše vlasti. Protest su najavili i naredne sedmice.

Protestu su, između ostalih, prisustvovali rediteljka Ana Vukotić, reditelj Danilo Marunović, predsjednica Udruženja glumaca Anđela Radović, Aleksandar Radunović Popaj iz TBOK, glumica Ivana Mrvaljević... 

"Osim kulturnih radnika i stvaralaca, pozivamo sve građane da se pridruže i podrže protest", pisalo je, između ostalog, na plakatu koji je proteklih dana kružio društvenim mrežama.

Podsjetimo, najviše prašine proteklih dana podiglo se povodom imenovanja Aleksandre Mandarić – Božović na poziciju direktorice Filmskog centra.

Ona je na to mjesto imenovana na predlog ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, a nakon smjene Sehada Čekića.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније