Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: RTCG Portal [ I. P. ]

20. 09. 2021. 08:31   >>  08:32 2

ŠĆEKIĆ OCIJENIO

CG ni na početku kao ekološka država

Karikaturista Goran Šćekić kazao je da su poglavlja 23 i 24 ključni izazovi na crnogorskom putu ka Evropskoj uniji (EU), jer problematika koju tretiraju uništava privredu, ekonomiju, pravdu i čojstvo. Osvrnio se na jučerašnji jubilej - 30 godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu. Šćekić kaže da nijesmo još ni na početku kad je u pitanju proces ekološke države.

Šćekić je u Jutarnjem programu rekao da haotično stanje u državi odgovara opoziciji, kao što je nekad odgovaralo onima koji su danas na vlasti.

"Politika je skup interesa, može da bude lični, partijski ili državni. On je najmanjem dijelu državnu, u jednom dijelu je partijski, a u većem je lični", rekao je Šćekić.

Kad je pitanju rekonstrukcija vlade, on je rekao da eksperti to ne mogu biti u svakoj prilici kad je riječ o Crnoj Gori koja je država na početku demokratskih procesa.

"Mi smo poslije 30 godina došli do promjene vlasti. Eksperti nemaju odgovornost političku, a samim tim ni prema građanima", rekao je Šćekić.

On je, govoreći o imovini predsjednika drave, a naročito kad su u pitanju njegovi satovi, u Prelistavanju štampe na TVCG rekao da su mediji pisali razne informacije.

"Jesu li istinite ili ne, nadležni bi trebalo da utvrde", rekao je Šćekić.

Podsjeća da je o Milu Đukanoviću objavio najmanje hiljadu karikatura: "Što se tiče vlasništva nečije kuće ili satova to treba sve ispitati, ali ne trebamo trčati pred rudu dok to istražni organi na provjere.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније