Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Mina ]

18. 09. 2021. 13:28   >>  13:29 1

BEČIĆ

"Cijenimo doprinos obrazovnog sistema"

Socijalna rješenja, obezbijeđena setom zakona koje je usvojila Skupština, samo su jedan od načina kojim se želi pokazati koliko se uvažava doprinos obrazovnog sistema razvoju i budućnosti Crne Gore, kazao je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je prilikom posjete Osnovnoj školi (OŠ) „Sutjeska” rekao da su prvi put u istoriji Crne Gore svi učenici osnovnih škola dobili besplatne udžbenike i da će već od početka oktobra djeca do navršene šeste godine steći pravo na dječiji dodatak.

Time je, kako je naveo, u praksi zaživjelo ono za šta se godinama zalagao kao opozicionar i što je bila njegova prva inicijativa kao predsjednika Skupštine.

„Bečić je tom prilikom istakao da su takva socijalna rješenja obezbijeđena setom zakonskih rješenja koje je usvojila Skupština, samo jedan od načina kojim se želi pokazati koliko se ovom trenutku cijeni i uvažava doprinos svekolikog obrazovnog sistema razvoju i budućnosti Crne Gore“, saopšteno je iz parlamenta.

 

Bečić se, kako se navodi, osvrnuo na uvijek značajnu i specifičnu ulogu koju u razvoju društva, kroz oblikovanje budućih naraštaja, imaju prosvjetni radnici, i istakao da su pred njima veliki i zahtjevni izazovi.

„Očekujem i vidim, a prosvetni radnici to pokazuju na svakom koraku, da će pomoći, zemlji, sistemu, našim mladim naraštajima da se izbore sa svim izazovima“, kazao je Bečić.

On je poručio da je potrebno na svakom koraku djecu učiti onome što je istinska budućnost, a to je afirmacija vrijednosti mira, stabilnosti, poštovanja, uvažavanja međuvjerskog i međunacionalnog sklada, pravde, jednakosti i solidarnosti.

„Zato, moj duboki naklon i poštovanje svim našim prosvetnim radnicima“, naglasio je Bečić.

Bečić je poručio da se država u prethodnih godinu potrudila da se svekolikom školskom sistemu oduži „na jedan u ovom trenutku, mogući i skroman način, ali čini se i izuzetno vrijedan”.

 

Iz Skupštine su kazali da su u okviru posjete, Bečić i vršilac dužnosti direktora OŠ „Sutjeska” Predrag Jovović obišli “ekološki kutak” u glavnom holu škole u kome je postavljen pano i ukrasno bilje, skromna donacija školi Skupštine, povodom početka školske godine, a u susret obilježavanju 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

„Na takvoj donaciji Jovović se srdačno zahvalio, dok je Bečić istakao da je suštinski važno najmlađe uputiti na važnost i značaj ekologije i zelenih politika“, dodaje se u saopštenju.

Bečić je, kako se navodi, tokom posjete obišao učionicu u kojoj je kao đak boravio, fiskulturnu salu, nakon čega je u dvorištu škole zasadio „drvo znanja“.

„Osmišljavanje ekološkog kutka u podgoričkoj osnovnoj školi samo je jedno od simboličnih nastojanja da Skupština Crne Gore doprinese razvoju školstva i uslova u ovoj važnoj sferi razvoja društva“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније