Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

18. 09. 2021. 08:57   >>  08:58 1

SJEDNICA KOD JEZERA

Skupština na Žabljaku obilježava 30 godina ekološke države

Crnogorski parlament obilježiće sjutra 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom posebnom sjednicom na Žabljaku, koja će biti održana na platou ispred Crnog jezera na Žabljaku. Savjetnica predsjednika Skupštine, Sandra Radević, bila je gošća Jutarnjeg programa Televizije Crne Gore, gdje je predstavila aktivnosti povodom 20. septembra.

Prenos posebne sjednice Skupštine na Žabljaku biće upriličen na Parlamentarnom kanalu TVCG, sa početkom u 14 sati. 

Radević je za TVCG kazala da će, osim posebne sjednice, biti upriličen niz aktivnosti, uključujući sađenje 30 sadnica smrče u blizini Crnog jezera.

Predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić, kako je najavila Radević, posjetiće vatrogasnu jedinicu Opštine Žabljak, kako bi im uručio zahvalnicu zbog borbe sa elementarnim nepogodama, a biće upriličen i svečani prijem sa izložbom crnogorske prirode koju su zabilježili mladi reporteri.

Radević je ocijenila da se za Crnu Goru ne može reći da je ekološka država u pravom smislu te riječi, dok se god ne riješe pitanja putarski, šumarskih i pitanja uzurpatora malih hidroleektrana.

"Potrebno je promijeniti i uticati  na svijest svih građana i na to kako se ponašamo prema prirodi", kazala je Radević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније