Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. (Izvor: Portal Analitika)

16. 09. 2021. 17:36 >> 17:36
2

ERAKOVIĆ

"Epidemiološka situacija van kontrole"

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je van kontrole i zbog katastrofalnog stanja nadležni iz Vlade i Ministarstva zdravlja trebalo bi da podnesu ostavke, kazao je potpredsjednik DPS-a, Jevto Eraković na današnjoj pres konferenciji koju je ova partija sazvala zbog pandemije korona virusa u školama.

Uporedni podaci su, prema njegovim riječima, alarmantni.

"Ukoliko bismo analizirali podatke od dolaska nove vlasti vidimo da je broj zaraženih od 17. marta do 4. decembra bio nešto više od 30 hiljada, a od 4. decembra do danas je taj broj oko 85.000. Takođe broj preminulih je narastao za više od dva i po puta. Rezultati su katastrofalni pogotovo jer je u ovom periodu bila dostupna vakcina. Udio pozivitnih nalaza svakodnevno raste, što govori da je epidemiološka situacija je van kontrole. Drugi smo u svijetu na milion stanovnika, peti po broju preminulih, prvi u regionu na 100 hiljada stanovnika i imamo najveću četrnaestodnevnu incidenciju. Jasno je zašto nas je EU skinula sa liste bezbjednih zemalja", kazao je Eraković, prenosi Portal Analitika.

Komentarišući situaciju u prosvjeti, poslanica DPS-a, Aleksandra Vuković, kazala je da je ministarka Vesna Bratić odsutni subjekat, a Crna Gora je postala objekat njenog praktikovanja “srpskog sveta”.

“Ministarka Bratić fizički je odsutna iz Crne Gore, nema je na sjednicama Vlade, na radnom mjestu, ne dolazi pred nadležni skupštinski odbor, kao ni na plenarna zasijedanja da odgovara na pitanja poslanika”, poručila je poslanica DPS-a Aleksandra Vuković.


Vuković dodaje da je bezakonje nadimak za Bratić i podsjeća da je protivzakonito smijenila rukovodeći kadar u obrazovnim ustanovama.

“Dok njena direktorka Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje virus kovid rastjeruje duvanskim dimom, a pitanje vakcinacije smatra intimom, škole sve više liče na crkve, gdje novoizabrani direktori, umjesto da sastave školske odbore, goste sveštenike, prijatelje sa litija, napominje Vuković.

Svi koji su, kaže, iskazali negiranje crnogorske nacije i mržnju prema Albancima, Muslimanima, Bošnjacima i Hrvatima, našli su utočište u sistemu kojim upravlja Bratić.

“Ne zapošljava ona ni Srbe, obrazovane, pismene, moralne, ne. Zapošljava prepodobne. Ništa ih nije osvijetlilo kao reflektor jedne emisije. Mrak!

Epidemijska situacija u Crnoj Gori je alarmantna. Broj inficiranih nastavnika i učenika je skandalozan.

Što ste očekivali od ministarke koja zapošljava ideološki prigodan kadar, koji je, jedva, nakon premijerove naredbe, otpustila iz svoga ministarstva? Očekivali ste da brine o zdravlju zaposlenih u školama i đacima”, pita se Vuković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније