Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

10. 09. 2021. 08:52   >>  08:55

STOJANOVIĆ

Škole u Beranama rade nesmetano

Potpredsjednik Opštine Berane Darko Stojanović kazao je da je epidemiološka situacija u tom gradu složena i da se bilježi rast zaraženih. Istakao je da je vrtić “Radmila Nedić” zatvoren na 15 dana, ali da ostale obrazovne ustanove rade nesmetano.

“Trenutno u opštini Berane imamo dosta složenu i zabrinjavajuću situaciju u odnosu na prethodni period. Kako u ostalom gradovima, tako i u Beranama sada bilježimo rast broja zaraženih. U prosjeku imamo 20-ak inficiranih na dnevnom nivou”, kazao je Stojanović.

Kazao je da su u svakodnevnoj komunikaciji sa zdravstvenim vlastima.

Zbog virusa korona vrtić “Radmila Nedić” zatvoren je na 15 dana.

“Zaraženi su jedna vaspitačica i jedan polaznik vrtića, zato je donesena odluka da se on zatvori. Ostale osnovne i srednje škole nesmetano rade, tako da u tom dijelu nemamo više poteškoća”, kazao je on.

Stojanović je kazao je rekao da večinski dio građana poštuju mjere, međutim ima i neodgovornih pojedinaca koji to ne rade.

“Ko se do sada nije uvjerio koliko je ovaj virus odnio života, u našem gradu posebno, taj ne gleda stvari na pravi način”, istakao je on.

Kaže da je na početku bilo mnogo veće interesovanje za vakcinaciju.

“Ima i dalje interesovanja, ali nije kako je bilo. Zato apelujem na građane da sevakcinišu, jer je vakcinacija jedini način da se izvučemo iz ove situacije”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније