Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: I. P. ]

09. 09. 2021. 08:45   >>  09:21 1

EKIP

Ometači signala u ZIKS-u nezakonito postavljeni

Glavni nadzornik Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Borivoje Nedović tvrdi da su ometači u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) nezakonito postavljeni.

"Odgovorno tvrdim da su nezakonito postavljeni. Korišćenje radio frekvencija po članu 99 Zakona o elektronskim komunikacijama dozvoljeno je samo na osnovu odobrenja koje izdaje Agencija za elektronske komunikacije", rekao je Nedović u Jutarnjem programu TVCG.

Agencija je, kaže, na raspolaganju da se izvrše mjerenja kako bi dali doprinos rješavanju ovog problema.

Portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Nebojša Janković kazao je u Jutarnjem programu da on nema taj podatak, pozivajući predstavnika EKIP-a i Upravnu inspekciju da preduzmu zajedničke aktivnosti i da ih upute, ako su povrijedili zakon, da otklone nepravilnost.

"Preduzećemo aktivnosti kako bismo utvrdili da li je povrijeđen zakon", rekao je Janković.

Sa druge strane, Nedović iz EKIP-a kaže da im se obratio operator jer su imali smetnje na baznim stanicama u okolinama ZIKS-a.

Janković je pojasnio da su u UIKS-u su instalirani smart ometači sa ciljem onemogućavanja komunikacije lica lišenih slobode.

"Zašto postoje ometači? Zato jer je prethodnih godina evidentan bio problem sa pokušajem unosa i korišćenja telefona. Kako bi stali na kraj tom problemu odlučili smo se za instalaciju opreme kako bi se izborili s ovim problemom", rekao je Janković.

On je rekao da nema saznanja da mještani Pipera i Drezge imaju problem sa singnalom.

"Mi nemamo žalbi. Naša služba obavlja mjerenja u kompleksu i izvan UIKS-a. Pozivam sve građane koji imaju ovih problema da nas kontaktiraju. Mi stojimo na raspolaganju da se odrade potrebna mjerenja kako bi se vidjelo je li problem u ometačima ili nečem drugom", rekao je Janković.

Mijo Nikolić, mještanin Drezge, rekao je da godinama imaju problem sa signalom.

"Mislio sam da možemo imati problem sa vodom, strujom, putem, ali sam mislio da nećemo imati problem sa signalom. Prvo smo mislili da imamo problem sa Telenorom, pa su ljudi mijenjali brojeve pa se desila opet ista stvar. Pisali smo im prije tri godine da riješe taj problem, oni su rkeli da nijesu u mogućnosti oni to da riješe nego Agencija. I njima smo se obratili i od tada do danas imamo nevjerovatan problem", istakao je Nikolić za TVCG.

Inače, prekid u komunikaciji mogao se čuti i u direktnom uključenju našeg reportera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније