Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Dan ]

09. 09. 2021. 06:42 >> 06:45

MINISTARSTVO

IJZ će odlučiti o zatvaranju vrtića "Mogli"

Ukoliko Institut za javno zdravlje donese odluku da se zatvori vaspitna jedinica "Mogli" zbog pojave korone u grupi, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će to i sprovesti, saopštili su iz tog Vladinog resora. Oni su naveli da za sada nikakve preporuke od Instituta za javno zdravlje nijesu dobili.

U ovom vrtiću zaraženo je dvoje djece i dvije vaspitačice, a kako su saopštili roditelji mlađe grupe vrtića "Mogli" pojavili su se i novi slučajevi. Javna predškolska ustanova "Đina Vrbica" prekjuče je Institut za javno zdravlje obavijestila o tome da imaju zaraženih u vrtiću.

“Institut za javno zdravlje je obaviješten. Nije naloženo da se zatvori vaspitna grupa, kao ni vrtić. Ukoliko Institut za javno zdravlje donese takvu odluku mi ćemo postupiti po njoj”, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Udruženje Roditelji obratilo se Institutu za javno zdravlje prije dva dana kada je u vrtiću "Suncokrili" JPU "Ljubica Popović" potvrđen prvi slučaj korone.

“Kada se pojavio prvi slučaj korone u "Suncokrilima" Udruženje roditelja je poslalo dopis Institutu za javno zdravlje tražeći da nam se objasni procedura u kojem slučaju se vrtići zatvaraju kada se pojavi pozitivan slučaj na koronu. Međutim, nijesu nam ništa odgovorili. Smatramo da javnosti to mora da se objasni, posebno roditeljima šta mogu da očekuju. Slučaj zatvaranja vrtića u Beranama je drugačiji jer je u pitanju trijažna sestra i dolazila je u kontakt sa svakim djetetom, jer ih je vodila do grupe. Koliko smo shvatili, oni to odlučuju na osnovu mišljenja epidemiologa i saradnje sa upravom vrtića. Zbog toga mi smo konkreto pisali Institutu za javno zdravlje i očekujemo odgovor”, kazala je Kristina Mihailović, iz Udruženja Roditelji.

Roditelji djece iz mlađe vaspitne grupe vrtića "Mogli" kažu da su dobili informaciju da je još troje djece zaraženo korona virusom.

“U izolaciju su stavili samo djecu koja su u četvrtak i petak išla u vrtić, ali ne i one koji su dolazili u ponedjeljak i utorak. To tako ne bi trebalo. Mora se više računa voditi. Tu bi grupu trebalo zatvoriti, ako ne i kompletan vrtić, jer se plašimo da će se infekcija proširiti. Smatramo da Institut za javno zdravlje mora reagovati”, kažu roditelji.

Predsjednica Savjeta roditelja u JPU "Đina Vrbica" Ana Laković ističe da su nezvanično putem vajber grupe članova obaviješteni da ima zaražene djece u vrtiću "Mogli".

“Zabrinuti jesmo jako i čekamo upravu šta će odlučiti. Očekujemo da vidimo da li će grupa biti zatvorena”, navodi Laković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније