Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

07. 09. 2021. 21:36 >> 23:19
24

BIĆE NAGRAĐENI

Krivokapić: Policajci osvjetlali obraz CG

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, kazao je da su pripadnici MUP-a, tokom protesta na Cetinju, osvjetlali obraz Crnoj Gori. Najavio je da će ih Vlada, na narednoj sjednici, u znak zahvalnosti novčano nagraditi policajce. Premijer je kazao i da su "oni koji su ih do juče vodili", na Cetinju pokazali kakvi su.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ugostio u Vili Gorica pripadnike bezbjednosnog sektora kako bi im odao priznanje i zahvalio na požrtvovanosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom protesta na Cetinju i što su uspjeli da sačuvaju mir i omoguće ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

On je poručio da će Vlada na narednoj sjednici, u znak zahvalnosti, novčano nagraditi pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su uspješno obavili zadatke.

„Vi ste osvjetlali obraz Crnoj Gori. Vi ste djelovanjem pokazali da Crna Gora može da bude drugačija. Zahvaljujući vašem odgovornom i ljudskom djelovanju, Crna Gora je sačuvana“, kazao je Krivokapić.

Kako je naveo, profesionalizam i častan odnos pripadnika bezbjednosnog sektora pokazali su da Crna Gora ima ljudski potencijal, koji je važniji od tehnike.

“Ja vam tvrdim, da nijeste odradili posao onako kako ste odradili, Crna Gora bi danas bila u građanskom ratu. Hvala Vam u ime svih građana Crne Gore koji su gledali u vas, koji su znali da ćete odraditi posao u korist građana, a ne kriminala i određene politike”, rekao je Krivokapić.

On je zahvalio građanima Cetinja, koji su pokazali da su dostojanstveni, kulturni i da nijesu podržali političare, koji su, kako je naveo, došli da pokažu kako se solidarišu jedni sa drugima.

“Ti političari, koji su bili tu, sarađuju i imaju iste interese. Njih ne povezuje ideologija, ni to prijateljstvo, njih povezuje interes”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da od 30. avgusta prošle godine do danas, država nikada nije bila više ugrožena.

Krivokapić je poručio da država treba da obezbijedi da svi žive dostojanstveno od svog rada, a ne od kriminala, korupcije i političkih veza.

“Ovo je bilo najveće iskušenje za sve nas i imali smo samo jedan cilj i zadatak - da ne padne nijedna kap krv”, rekao je Krivokapić.

"Crna Gora iznad svih"

Pripadnici bezbjednosnog sektora su, kako je naveo, pokazali da Crna Gora može, umije i zna da odradi posao na zadovoljstvo svih građana.

“Nemojte nikada zaboraviti da je Crna Gora iznad svih nas i da ne pripada ni Zdravko Krivokapiću, a ni Milu Đukanoviću. Crna Gora pripada svakom građaninu pojedinačno. Mi štitimo te građane, ne štitimo kriminalce, kao što je bila praksa u prethodnom vremenskom periodu”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da svi mogu da iskazuju svoje mišljenje i protestuju mirnim putem.

“Ovdje mirnog puta nije bilo, ovdje su oni koji su do juče vas vodili, pokazali kakvi su, oni su najviše pokazivali kako ne treba da se ponaša onaj koji je nekad bio pripadnik ili predvodio policiju”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da ga optužuju da je izvršio krivično djelo time što je sugerisao da ono što je vidio na snimku treba da bude procesuirano.

“Mi što se desi, pravimo se da se nije desilo. Nema žmurenja, nema nedodirljivih. Nemojte mi spočitavati da treba krivično da odgovaram za ono što svi građani vide. Ako sam krivično pogriješio, dokažite to na sudu”, kazao je Krivokapić.

Kako je naveo, bila se bitka za Crnu Goru koja ide novim putem ili za Crnu Goru koja treba da “ostane tamo gdje su neki mislili da treba da bude”.

“A to znači - da bude i dalje švercerska država, sa privilegovanim ljudima. Niti ima šverca više, niti će ga biti, a neće biti ni privilegovanih”, rekao je Krivokapić.

Jedini put, kako je istakao, je put pravde, istine i istinskog pomirenja Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније