Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

07. 09. 2021. 13:08   >>  13:08 3

BRATIĆ U RUSIJI

"Mašine ne smiju zamijeniti čovjeka"

Mašine nikada neće moći da zamijene čovjeka i to se ne smije dozvoliti, kazala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić koja učestvuje na međunarodnom Forumu mladih u ruskom gradu Orenburgu .

Već tokom prvog dana zvanične posjete, Bratić se sastala sa pomoćnikom direktora Federalne agencije za mlade Ruske federacije Pavelom Abramovim sa kojim je razgovarala o budućoj saradnji u oblasti mladih i mogućnostima preduzimanja zajedničkih aktivnosti od obostranog interesa.

Nakon dogovora o budućoj saradnji, ministarka Bratić i Abramov, potpisali su Memorandum o saradnji između Federalne agencije za mlade Ruske federacije i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

“Pored potpisivanja Memoranduma o saradnji, Ministarka Bratić je u Orenburgu na Evroazijskom globalnom međunarodnom forumu za mlade diskutovala o izazovima na koje se mladi lideri moraju pripremiti za lagodan život u sve većoj složenosti 21. vijeka”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ukazano je na opasnost da će do 2025. godine nestati oko 85 miliona radnih mjesta.

“Da biste ostali traženi na tržištu rada, potreban vam je kvalitet kao što je kreativnost što je postala hipoteza navedene teme”, navodi se u saopštenju.

 Diskutovano je i o ulozi vještačke inteligencije u odnosu na čovjeka, gdje su  diskutanti proglasili superiornost čovjeka nad mašinama u budućnosti sa čim se složila i ministarka Bratić.

"Mašine nikada neće moći da zamjene čoveka. Ne smijemo dozvoliti da se to dogodi. Nemaju empatije. Moramo ostati ljudi", kazala je ona.  

Inače, Globalni Evroazijski forum je dio kampanje mladih Rusije za Sveruski forum, vodeći projekat koji ujedinjuje 16 jedinstvenih foruma mladih koji se održavaju širom zemlje - od Krima do Dalekog istoka. Njegov cilj je stvaranje ekosistema ličnog i profesionalnog potencijala mladih, sprovođenje poslovnih inicijativa ili javnih ideja uz učešće iskusnih mentora i eminentnih stručnjaka.

Ovaj Forum predstavlja jedan od sedam forumskih događaja kojima je u ime predsjednika Ruske Federacije dodijeljen status saveznih. Forum organizuju Federalna agencija za mlade, Vlada Orenburške oblasti i Savezna državna autonomna institucija "Resursni centar za mlade".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније