Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

07. 09. 2021. 09:03   >>  09:28

RAIČEVIĆ

Za vodosnabdijevanje i infrastrukturu 4 miliona

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da je u prethodnoj godini ta lokalna uprava samo u oblast vodosnabdijevanja i saobraćajne infrastrukture uložila preko četiri miliona. Istakao je da je epidemiološka situacija u toj opštini zabrinjavajuća, te da gradska uprava radi sve što je u njenoj moći da pomogne zdravstvu.

“Broj aktivnih slučajeva od 830 po jučerašnjem presjeku govori da je situacija prilično zabrinjavajuća i moramo apelovati na sve sugrađane da se vrate poštovanju mjera i da se odazovu pozivu za vakcinaciju. U prethodnom periodu imali smo poražavajuće podatke koji su govorili da je u jednom danu bilo preko 100 zaraženih, a u jednoj sedmici 12 umrlih. To je nenadoknadiv gubitak. Činimo sve da situaciju stavimo pod kontrolu”, kazao je Raičević.

Istakao je da je od 27. avgusta lokalna uprava ustupila svoja vozila za pomoć patronažnoj službi, radi se i dezinfekcija javnih površina.

On je naglasio da je u godini koja je iza nas Opština Bar uspjela da finanira većinu kapitalnih projekata.

“Samo u oblast vodosnabijevanja i izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture je iz budžeta opštine uloženo preko četiri miliona. Napomenuću samo izgradnju nadvožnjaka, pristupne saobraćajnice, 180 novih radnih mjesta i kružnog toka. 560 miliona uloženo je u rekonstrukciju saobraćajnice i priključak na vodovod za Veliki pijesak. Time smo riješili dugogodišnji problem za ovo bezvodno područja”, kazao je on.

Očekuje da će sa velikim projektima nastaviti do kraja godine istim tempom.

Naglasio je da lokalna uprava pomaže đacima i studentima.

“Tako smo djeci  iz socijalno ugroženih porodica i RE populacije donirali smo tablet kako bi bili spremni ukoliko dođe ponovo do onlajn nastave”, kazao je on.

Istakao je da je Opština pomogla i adaptaciju osnovnih škola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније