Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: I. P. ]

06. 09. 2021. 07:32 >> 15:45
34

KAŠĆELAN

Građani tužni, Cetinje prašta, ali ne zaboravlja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan poručio je da Cetinje prašta, ali ne zaboravlja. Ističe kako su građani tužni i razočarani nakon svih dešavanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

On je u Jutarnjem programu kaže da je evidentno razočaranje građana Cetinja zbog svega što se dešavalo posljednjih dana, a naročito zbog jučerašnjeg epiloga i ustoličenja mitropolita Joanikija.

"Ljudi su, samo ću reći, tužni. Dosta je tuge i prazan grad bio tokom popodnevnih sati juče, ali vratiće se sve u normalu", vjeruje Kašćelan.

Podsjeća na više desetina povrijeđenih građana i policijaca tokom protesta zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Navodi da je vlast i Mitropoliju pozivao na odgovoran odnos: "Uvjeren sam da su se jučerašnje scene mogle izbjeći da je bilo sluha i volje, ali vidjeli smo kako je sve izgledalo i kako je završilo".

Kazao je da je ponosan na Cetinjane koji su pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti 21. vijeka.

"U njima vidim potencijal koji može nadjačati sve pokušaje narušavanja građanskog koncepta države", rekao je Kašćelan. 

U odnosu prema Cetinjskom manastiru, kako je rekao, stvari će funkcionisati kao i do sada jer je taj vjerski objekat, podsjeća on, u vlasništvu Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније