Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

05. 09. 2021. 08:36   >>  11:36 33

UP

Procesuiraćemo odgovorne za kršenje zakona

Na Dvorskom trgu na Cetinju policija je danas intervenisala više puta. Kako javljaju reporter TVCG suzavac je bačen više puta, a bačene su i šok bombe. Više demonstranata i policijskih službenika povrijeđeno je na Cetinju, prenosi agencija Mina. Uprava policije Crne Gore je saopštila da su postupali istrajno i efikasno i da će procesuirati sve odgovorne za kršenje zakona. Policije je saopštila na Tviteru da su prilikom intervencije policije na Cetinju dva policajca zadobila povrede.

11:00 Policija se polako povlači sa cetinjskih ulica, još ima policije na Dvorskom trgu, na kojem više gotovo da nema građana. Kako javljaju naši reporteri ugostitelji čiste lokale i situacija se smirila.  Kako javljaja reporterka Radija CG prethodno su građani policiju gađali kamenjem.

Građani su saopštili i da su razočarani te da se ustoličenje nije smjelo dogoditi na Cetinju. Dodaju ipak da je najvažnije što se sve završilo bez ljudskih žrtava. 

09:55 Uprava policije saopštila je na Tviteru da su prilikom intervencije policije na Cetinju dva policajca zadobila povrede.

"Osam osoba je privedeno, od kojih je jedna lišena slobode zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti", saopštila je Uprava policije.

09:40 Kako prenose novinari RTCG na Dvorskom trgu više nema građana, a policija kontroliše taj prostor. Demonstranti, kako javljaju naši novinari, gađali su policiju kamenjem.

09:28 Više demonstranata i policijskih službenika povrijeđeno je na Cetinju, prenosi agencija Mina.

09:15 Zbog velike količine bačenog suzavca, kako javljaju reporteri TVCG, Cetinjskom manastiru nije moguće prići.

Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Mugoša nalazi se u jedinici Hitne pomoći Cetinje i razgovara sa velikim brojem povrijeđenih učesnika demonstracija.

"Savjet poziva sve građane koji imaju primjedbe na postupanje policije da mu se obrate. Savjet i ovog puta hitno poziva direktora Uprave policije da naredi zabranu dalje upotrebe gumenih metka i hemije kao sredstava prinude", saopšteno je iz Savjeta.

 09:10 Policija je gotovo pa ispraznila Dvorski trg na Cetinju. Kako javljaju naši reporteri palicija koristi suzavce.  

08:37 Prema informacijama novinara RTCG glavni trg je u dimu, jer policija u kontinitetu koristi suzavac. Kako navode nekoliko građana je povrijeđeno.

08:06: Novinarka Radija CG javlja da se policija na trgu pregrupiše, kao i da su blokirani svi putevi ka Cetinjskom manastiru. 

07:50 Policija je oko 7:40 sati intervenisala na Dvorskom trgu i opet bacila suzavce. Kako javljaju naši reporteri, nakon toga, građani su se razbježali. 

07:40 Kako javljaju reporteri RTCG policija je na glavnom gradskom trgu  izdala naređenje da se građani povuku.

Rano jutros već oko pet sati građani, koji se protive ustoličenju mitropolita Joanikija, okupili su se na Dvorskom trgu.

Kako javlja reporter RTCG, rano jutros čule su se sirene Hitne pomoći i policije.

Podsjetimo juče su građana prvo na dvorskom trgu probili zaštitnu ogradu. 

Protivnici ustoličenja  mitropolita Joanikija blokirali su puteve iz Podgorice i Budve ka Cetinju

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније